Παρίσι 2024: Ακυρώθηκε η ελληνική συμμετοχή καλλιτεχνικής κολύμβησης

Παρίσι 2024: Ακυρώθηκε η ελληνική συμμετοχή καλλιτεχνικής κολύμβησης

Ανυπέρβλητο ζήτημα δημιουργήθηκε με τη συμμετοχή του ντουέτου της καλλιτεχνικής κολύμβησης (Πλατανιώτη – Μαλκογεώργου) που επρόκειτο να αγωνιστεί στο παγκόσμιο κύπελλο του Παρισιού, αλλά τελικά πήγε στην Πόλη του Φωτός για… προπόνηση.

Με ανανακοίνωσή της η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας, εξηγεί για ποιο λόγο απέσυρε η ελληνική αποστολή τη συμμετοχή της από το παγκόσμιο κύπελλο καλλιτεχνικής κολύμβησης του Παρισιού, και ενώ το ντουέτο Ευαγγελία Πλατανιώτη και Σοφία Μαλκογεώργου ήταν ήδη εκεί.

Το ελληνικό ντουέτο θα αγωνιζόταν κανονικά, τις προηγούμενες ημέρες, στο παγκόσμιο κύπελλο που είχε και το χαρακτηρα test event για τους Γάλλους διοργανωτές ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων. Ωστόσο, η ελληνική αποστολή που ταξίδεψε μέχρι το Παρίσι απέσυρε τη συμμετοχή της, και έτσι η ΚΟΕ με ανακοίνωσή της εξηγεί τους λόγους που προέβη σε αυτή την απόφαση.

«Δυστυχώς, υπήρξε ένα σοβαρό τεχνικό πρόβλημα στο σύστημα των Γάλλων διοργανωτών κι ενώ από ελληνικής πλευράς έγινε σωστά η ανάρτηση της ανανεωμένης κάρτας, που δηλώνει από πριν η προπονήτρια με τα όσα θα εκτελεστούν στο πρόγραμμα (coach card) και ενώ φαινόταν κανονικά στο on line σωστά αναρτημένο, στη συνέχεια και λίγο πριν από το ξεκίνημα του αγωνίσματος έδειχνε πως δεν είχε αναρτηθεί. Στην περίπτωση αυτή το πρόγραμμα των κοριτσιών μας θα έπρεπε να εκτελεστεί σύμφωνα με την αρχική χειρόγραφη κάρτα, η οποία ανέφερε μικρότερο βαθμό δυσκολίας. Έτσι η ελληνική πλευρά αποφάσισε να αποσύρει τη συμμετοχή της».

Δηλαδή, η ελληνική αποστολή αποφάσισε να μην αγωνιστεί καθόλου γιατί στη βαθμολόγηση που θα γινόταν στο ελληνικό πρόγραμμα θα υπολογίζονταν μικρότερος βαθμός δυσκολίας.

Πηγή: sportsfeed.gr