Περιφέρεια Πελοποννήσου: Συνεργασία με Ακαδημία Αθηνών για δημιουργία Παρατηρητηρίου Κλιματικής Αλλαγής

Περιφέρεια Πελοποννήσου: Συνεργασία με Ακαδημία Αθηνών για  δημιουργία Παρατηρητηρίου Κλιματικής Αλλαγής

Προς υλοποίηση προχωρά το έργο δημιουργίας του Παρατηρητηρίου Επιπτώσεων Κλιματικής Αλλαγής, έπειτα και από τις τελικές λεπτομέρειες που συζητήθηκαν στη συνάντηση του περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τον ακαδημαϊκό καθηγητή Χρήστο Ζερεφό, χθες στην Τρίπολη.

«Οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και ο τρόπος αντιμετώπισης των φαινομένων αποτελούν προτεραιότητα για την Περιφέρεια Πελοποννήσου και όπως έχουμε προαναγγείλει, προχωράμε στη δημιουργία ενός παρατηρητηρίου. Προς αυτήν την κατεύθυνση, βασικός μας υποστηρικτής, σύμβουλος και συνεργάτης είναι ο καθηγητής Χρήστο Ζερεφός και η Ακαδημία Αθηνών, προκειμένου να διασφαλίσουμε όλη την απαραίτητη επιστημονική “ομπρέλα”, να σημειώσουμε τις λεπτομέρειες και να προχωρήσουμε σε αυτήν τη σημαντική και σπουδαία πρωτοβουλία», σημείωσε ο κ. Πτωχός.

Με τη σειρά του ο καθηγητής ανέφερε: «Είναι χαρά και τιμή η συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τον περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχό, ο οποίος, μέσω των εποικοδομητικών  συζητήσεων που είχαμε, μας έδωσε νέους ορίζοντες και νέες ιδέες. Στόχος μας είναι η υλοποίησή τους». 

Σκοπός του Παρατηρητηρίου Κλιματικής Αλλαγής θα είναι η διαρκής παρακολούθηση των φαινομένων και κυρίως η άντληση δεδομένων ώστε να είναι εφικτή η επαναδιαστασιολόγηση των έργων υποδομής, που πλέον κρίνονται ακατάλληλα για ακραία φαινόμενα, όπως και η δημιουργία μιας κατάλληλης βάσης δεδομένων και για άλλου είδους πρωτοβουλίες.

Στη συνάντηση συμμετείχαν, επίσης, ο εκτελεστικός διευθυντής Γιώργος Σπίνος και ο προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Αντώνης Ψαράκης.