Προχωρά η σύμπραξη για την ανάπτυξη των αμπελώνων «Navarino Vineyards»

Προχωρά η σύμπραξη για την ανάπτυξη  των αμπελώνων «Navarino Vineyards»

Θετική απάντηση από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Στις αρχές του 2024 ανακοινώθηκε ότι η ΤΕΜΕΣ και η PREMIA Properties ΑΕΕΑΠ προχωρούν σε στρατηγική συνεργασία με στόχο να αναπτύξουν τους αμπελώνες Navarino Vineyards, που βρίσκονται στην Costa Navarino.

Στο επενδυτικό πλάνο θα συμμετέχει και η εταιρεία Ελληνικά Οινοποιεία Α.Ε. (μέλος του ομίλου Sterner Stenhus, βασικού μετόχου της BOUTARI Wineries), για την παραγωγή και την εμπορική εκμετάλλευση των παραγόμενων κρασιών.

Έτσι, μία ακόμη προσθήκη για να εμπλουτιστεί το τουριστικό προϊόν, στο πλαίσιο της προσπάθειας να διευρύνεται η σεζόν της Μεσσηνίας, είναι αυτή που θα έρθει το 2026 στο συγκρότημα της Costa Navarino με τους αμπελώνες και το νέο οινοποιείο.

Μάλιστα, τη Μεγάλη Τετάρτη, 1η Μαΐου, σύμφωνα με την ενημερωτική ιστοσελίδα New Money, η Επιτροπή Ανταγωνισμού άναψε το «πράσινο φως» για τη σύμπραξη της ΤΕΜΕΣ (φορέας ανάπτυξης και διαχείρισης της Costa Navarino των Ομίλων Kωνσταντακόπουλου-Olayan) με τις «Ελληνικά Οινοποιεία» και «Premia Properties ΑΕΕΑΠ», οι οποίες συνδέονται με τη Sterner Stenhus του Ελληνοσουηδού Ηλία Γεωργιάδη.

Η σύμπραξη, που αποτυπώνεται μέσα από δύο εταιρείες με τη συμμετοχή των εμπλεκόμενων μερών, έχει ως κύριο αντικείμενο τη δημιουργία του νέου υπερσύγχρονου οινοποιείου με «πράσινα» χαρακτηριστικά.

Με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη των αμπελώνων «Navarino Vineyards», εντός της έκτασης της Costa Navarino, το νέο οινοποιείο θα είναι κοντά στις 4.000 τ.μ. με μία επένδυση κοντά στα 10 εκατ. ευρώ, αφενός αυξάνοντας τη δυναμικότητα σε πάνω από 300.000 φιάλες από τις 50.000 σήμερα και, αφετέρου, στρέφοντας το βλέμμα και στις αγορές του εξωτερικού.