Πρόγραμμα «Μπροστά για την Παιδεία» της Eurobank: Εκδήλωση βράβευσης «Οι Πρώτοι των Πρώτων»

Πρόγραμμα «Μπροστά για την Παιδεία» της Eurobank: Εκδήλωση βράβευσης  «Οι Πρώτοι των Πρώτων»

Η εκδήλωση βράβευσης «Οι Πρώτοι των Πρώτων» για τους 63 αριστούχους αποφοίτους Λυκείου από όλη την Ελλάδα, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Μπροστά για την Παιδεία» της Eurobank, πραγματοποιήθηκε χθες στην Αίθουσα Μεγάρου της Παλαιάς Βουλής, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Το πρόγραμμα «Μπροστά για την Παιδεία» υλοποιείται από την Eurobank, με την υποστήριξη του υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού, τα τελευταία 21 χρόνια, έχοντας διαθέσει από το 2003, συνολικά για τις βραβεύσεις των 22.572 αριστούχων βραβευθέντων, χρηματικό ποσό που αγγίζει τα 21 εκατομμύρια ευρώ.

Για το σχολικό έτος 2022 – 2023 βραβεύθηκαν, σύμφωνα με τους όρους του Προγράμματος, 1.035 αριστούχοι απόφοιτοι συνολικά από όλα τα Λύκεια της χώρας.

Η βράβευση των 63 αριστούχων έγινε από την κα Σακελλαροπούλου, παρουσία του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της τράπεζας, Γιώργου Π. Ζανιά και του διευθύνοντος συμβούλου της Eurobank, Φωκίωνα Καραβία και σύσσωμης της Διοίκησης της τράπεζας.

Επέκταση προγράμματος
Μάλιστα, η Eurobank φέτος επεκτείνει, αναβαθμίζει και διευρύνει το «Μπροστά για την Παιδεία», προσθέτοντας νέες, σημαντικές δράσεις που ενισχύουν την επιστημονική εξειδίκευση και τη σύνδεση της ακαδημαϊκής γνώσης με την πρακτική εμπειρία και την αγορά εργασίας, με κοινό παρονομαστή τις αξίες της αξιοκρατίας και της συμπερίληψης. Ειδικότερα, χρηματοδοτεί την οργάνωση και λειτουργία του νέου Επαγγελματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (MSc) “Digital Transformation” του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, το οποίο προωθεί την εξειδίκευση σε σύγχρονες μεθόδους σχεδίασης, υλοποίησης και διαχείρισης έργων ψηφιακού μετασχηματισμού επιχειρήσεων και οργανισμών.

Παράλληλα, προσφέρεται η δυνατότητα στους 10 αποφοίτους του “Digital Transformation” με την υψηλότερη απόδοση να εργαστούν στην τράπεζα.

Ταυτόχρονα, η Eurobank χρηματοδοτεί την καινοτόμα πλατφόρμα διασύνδεσης με την αγορά εργασίας mprostagiatinpaideia.gr, με εκπαιδευτικό υλικό σε πληθώρα αντικειμένων, πιστοποιήσεις σε τεχνολογίες αιχμής, υπηρεσίες επαγγελματικής καθοδήγησης και ευκαιρίες πρακτικής άσκησης στην τράπεζα και άλλους μεγάλους οργανισμούς.

Επιπλέον, με ευαισθησία και ενσυναίσθηση για τους νέους που καταβάλλουν ιδιαίτερα μεγάλη προσπάθεια για να ξεπεράσουν αντιξοότητες και να κερδίσουν μια θέση στο Πανεπιστήμιο και κατόπιν στον επαγγελματικό στίβο, θα βραβεύονται και επιτυχόντες που διαβιούν σε δομές κοινωνικής προστασίας, όπως και ένας αριθμός αλλοδαπών ή/και μεταναστών μαθητών που φοίτησαν σε ελληνικά σχολεία της χώρας και κατάφεραν να εισαχθούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.