Σε καλό επίπεδο οι εξαγωγές αγγουριών στην Τριφυλία

Σε καλό επίπεδο οι εξαγωγές  αγγουριών στην Τριφυλία

Καλές είναι οι φετινές ροές των εξαγωγών για τα ελληνικά αγγούρια. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Συνδέσμου Εξαγωγέων Incofruit – Hellas, από 1/9/2023 έως 2/5/2024 έχουν εξαχθεί 67.584 τόνοι, ποσότητα που είναι αυξημένη κατά 7,4% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή (62.920 τόνους).

Σχετικά ο προϊστάμενος της ΔΑΟΚ Τριφυλίας, Αντώνης Παρασκευόπουλος, δηλώνει στον ΑγροΤύπο ότι «στην περιοχή καλλιεργούνται 1.100 στρέμματα με αγγούρια, κάτι που σημαίνει ότι έχουμε μια αναμενόμενη παραγωγή περίπου 20.000 τόνων. Αυτή την περίοδο είμαστε στο 50% της συγκομιδής με μια ποιότητα εξαιρετική.

Επειδή έχουμε τώρα μεγάλες ποσότητες αγγουριών από πολλές περιοχές της χώρας, σημαντικός παράγοντας είναι οι εξαγωγές για να διατηρηθούν σε καλά επίπεδα οι τιμές.

Στην περιοχή από τα τέλη Ιανουαρίου έχουν ξεκινήσει εξαγωγές αγγουριών. Μέχρι σήμερα έχουμε 271 αναγγελίες εξαγωγών, με μια ποσότητα που φτάνει στους 3.500 τόνους. Οι κυριότερες χώρες που εξάγουμε αγγούρια είναι η Βουλγαρία, η Ρουμανία και η Τσεχία, καθώς και προς τις χώρες της Κεντρικής Ευρώπης».