Σε Ντόχα και Μαρόκο η πρεμιέρα της Στεφανίδη στο Diamond League

Σε Ντόχα και Μαρόκο η πρεμιέρα της Στεφανίδη στο Diamond League

Από την Ντόχα αρχίζει την Παρασκευή (10/5) η Κατερίνα Στεφανίδη την πορεία της προς τους μεγάλους αγώνες της θερινής σεζόν στο στίβο. Η «χρυσή» Ολυμπιονίκης του Ρίο ντε Τζανέιρο στο επί κοντώ θα κάνει τον πρώτο αγώνα της στο Diamond League του Κατάρ, ενώ ακολούθως θα πάρει μέρος και στο μίτινγκ της σειράς που θα πραγματοποιηθεί στο Μαρόκο στις 19/5.

Μετά την Ντόχα, η 34χρονη πρωταθλήτρια και ο προπονητής της, Μίτσελ Κρίερ, θα έρθουν στην Ελλάδα, όπου θα είναι η βάση τους για τους επόμενους μήνες μέχρι και το φινάλε της περιόδου. Η έμπειρη άλτρια είναι σε καλή κατάσταση και ευελπιστεί πριν από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα να κάνει ακόμη έναν αγώνα. «Είμαι αρκετά καλά, ωστόσο μετά τον αγώνα στη Ντόχα θα αποφασίσουμε αν και που θα κάνω τον τρίτο μου αγώνα πριν το Ευρωπαϊκό. Υπάρχουν επιλογές αγώνων, ωστόσο θα δούμε το επόμενο διάστημα αν έχει σημασία να κάνουμε έναν ακόμη αγώνα ή να βάλουμε προπόνηση» είπε η Στεφανίδη, που θα συμμετάσχει για έκτη φορά σε Ευρωπαϊκό ανοιχτού (2012, 2014, 2016, 2018, 2022), διοργάνωση στην οποία έχει στεφθεί δύο φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης (2016, 2018) και έχει κατακτήσει και ένα ασημένιο μετάλλιο (2022).

Η κορυφαία Ελληνίδα επικοντίστρια ξεπέρασε το χειμώνα τα 4,64 μέτρα, ενώ κατέλαβε την έβδομη θέση στο Παγκόσμιο κλειστού με 4,55 μέτρα.