Σήμερα στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας το 3ο Φεστιβάλ Ρομποτικής και Ευφυών Συστημάτων

Σήμερα στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας το  3ο Φεστιβάλ Ρομποτικής και Ευφυών Συστημάτων

Λίγες ώρες έμειναν για την έναρξη του 3ου Φεστιβάλ Ρομποτικής και Ευφυών Συστημάτων του Δήμου Καλαμάτας, σήμερα στις 5.30 το απόγευμα, στην κεντρική πλατεία – Βασιλέως Γεωργίου.

Στη φετινή διοργάνωση οι συμμετοχές ξεπερνούν τις 60 ομάδες, με περισσότερους από 640 άμεσα συμμετέχοντες μαθητές και νέους από διάφορες πόλεις της Ελλάδας, όπως Καλαμάτα, Αθήνα, Πάτρα, Καρδίτσα, Σέρρες, Αγρίνιο, Ξυλόκαστρο, Λουτράκι κ.α., αλλά και ελληνικές ομάδες από το ελληνικό σχολείο που εδρεύει στο Μαϊάμι των ΗΠΑ.

Σχετική ενημέρωση δόθηκε χθες, σε συνέντευξη Τύπου στο Δημαρχείο, από το δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο, και εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής τον Φώτη Ασημακόπουλο.

Ο κ. Βασιλόπουλος εξέφρασε τη χαρά και την ικανοποίησή του για την πραγματοποίηση του Φεστιβάλ Ρομποτικής, που κάθε χρόνο διευρύνεται, και όπως υπογράμμισε,  φιλοδοξία είναι να μακροημερεύσει και οι ιδέες που παρουσιάζουν τα παιδιά να βρουν εφαρμογή σε τεχνολογικά επιτεύγματα του μέλλοντος, διευκολύνοντας την καθημερινότητά μας και δίνοντας λύσεις σε ανάγκες και προβλήματα.

«Η Καλαμάτα δείχνει το δρόμο, ένα δρόμο που επενδύει στην καινοτομία, τις νέες τεχνολογίες, τα ευφυή συστήματα. Ένα δρόμο που με χαρά και ικανοποίηση βλέπουμε δεκάδες εκατοντάδες νέους μας, μαθητές, φοιτητές, να ακολουθούν και να διακρίνονται» σχολίασε.

Επίσης, απηύθυνε κάλεσμα στον κόσμο να συμμετέχει, ώστε να δει από κοντά τις τεχνολογικές δημιουργίες των παιδιών: «Καλή επιτυχία στο 3ο Φεστιβάλ Ρομποτικής και Ευφυών Συστημάτων και είμαι βέβαιος ότι και φέτος θα θαυμάσουμε από κοντά εφαρμογές, ιδέες και προτάσεις των παιδιών, που θα μας εκπλήξουν και, γιατί όχι, σύντομα αρκετές από αυτές να πάρουν το δρόμο της εφαρμογής στην καθημερινότητά μας! Συγχαρητήρια στην οργανωτική επιτροπή, σε όλους τους συμμετέχοντες, στους εθελοντές και σε όλους τους υποστηρικτές του φεστιβάλ».

Από την πλευρά του, ο Φώτης Ασημακόπουλος διευκρίνισε ότι φέτος συμμετέχουν και εταιρείες που έχουν έμπρακτα υλοποιήσει project, όπως ο ρομποτικός σκύλος ανίχνευσης αερίων, αλλά και το σύστημα έξυπνης γεωργίας με την αυτόνομη άρδευση βασισμένη σε μετεωρολογικά δεδομένα.

Παιδιά και νέοι όλων των ηλικιών, από το Νηπιαγωγείο μέχρι και το Πανεπιστήμιο, συμμετέχουν στο φετινό φεστιβάλ, και αδημονούν να παρουσιάσουν αύριο το απόγευμα στο κοινό τις δημιουργίες τους.

Να σημειωθεί ότι το Φεστιβάλ Ρομποτικής, που εξελίσσεται σε έναν ακόμα σημαντικό θεσμό για την περιοχή μας, είναι το μοναδικό στη χώρα που διοργανώνεται από ΟΤΑ, καθώς τα υπόλοιπα διοργανώνονται από ιδιωτικούς φορείς.

Ο Δήμος έχει ήδη πραγματοποιήσει με επιτυχία τα προηγούμενα χρόνια δύο Φεστιβάλ Ρομποτικής και Ευφυών Συστημάτων. Μάλιστα, για το πρώτο διακρίθηκε λαμβάνοντας το Χρυσό Βραβείο στα BEST CITY AWARDS 2023 στην κατηγορία «Κουλτούρα και Βιώσιμη Ανάπτυξη».