Σοβαρή κατολίσθηση ξεκινά στο αποκατεστημένο τμήμα του δρόμου Καλαμάτα – Σπάρτη

Σοβαρή κατολίσθηση ξεκινά στο αποκατεστημένο  τμήμα του δρόμου Καλαμάτα – Σπάρτη

Καλά καλά δεν παραδόθηκε το έργο αποκατάστασης της σοβαρής κατολίσθησης στην παλιά εθνική οδό Καλαμάτας – Σπάρτης στον Ταΰγετο (μετά την Αρτεμισία), και άρχισαν πάλι τα προβλήματα.

Όπως σημείωσε μιλώντας στο «Θ» ο γεωλόγος – γεωτεχνικός Μιχάλης Αντωνόπουλος, τις τελευταίες μέρες, εκεί που ολοκληρώθηκε το έργο και λίγο πιο πάνω από το σημείο «Κούπιτσα», ο δρόμος άρχισε πάλι να… «καταρρέει»!

Απροσπέλαστο σημείο
Όπως διευκρίνισε ο κ. Αντωνόπουλος, στο συγκεκριμένο σημείο του δρόμου, στο ρεύμα κυκλοφορίας από Καλαμάτα προς Σπάρτη, έχουν δημιουργηθεί στο οδόστρωμα κυματισμοί, σε τέτοια ένταση που για να διέλθει ένα όχημα πρέπει να περάσει στο αντίθετο ρεύμα.

Χρειάζεται, δε, όπως τόνισε, επειγόντως σήμανση, καθώς όταν πέφτει το φως, δεν είναι αντιληπτή η βλάβη στο οδόστρωμα, που το κάνει απροσπέλαστο, προκειμένου έγκαιρα ο οδηγός να μειώσει ταχύτητα.

«Νέα Τσακώνα»
Ο κ. Αντωνόπουλος επισήμανε ότι η εν λόγω βλάβη οφείλεται στην ανομβρία, καθώς «πέφτει» απότομα η στάθμη των υπόγειων νερών και έτσι φάνηκε η αδυναμία που υπάρχει στο σημείο. Εξέφρασε δε έντονους φόβους ότι το συγκεκριμένο σημείο κινδυνεύει άμεσα με κατάρρευση, μιλώντας μάλιστα για μια «νέα Τσακώνα».

«Το φαινόμενο είναι σε εξέλιξη και πρέπει άμεσα να γίνουν παρεμβάσεις για ασφαλή διέλευση οχημάτων και ανθρώπων, και παράλληλα να προγραμματισθούν υποστηρικτικά έργα», πρόσθεσε.

Της Βίκυς Βετουλάκη