Στην Ταϊβάν για την πρόκριση στους Παραολυμπιακούς η Καλαματιανή Ευανθία Μπουρνιά

Στην Ταϊβάν για την πρόκριση στους Παραολυμπιακούς η Καλαματιανή Ευανθία Μπουρνιά

Με το βλέμμα στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2024 (28 Αυγούστου-8 Σεπτεμβρίου), οι καλύτεροι αθλητές και αθλήτριες της επιτραπέζιας αντισφαίρισης αγωνίζονται από αύριο Πέμπτη 23 έως το Σάββατο 25 Μαΐου στην Πατάγια της Ταϊλάνδης, όπου κρίνονται τα εισιτήρια για την κορυφαία διοργάνωση του Παρισιού.

Το σπουδαίο προ-Ολυμπιακό τουρνουά διεξάγεται από την με έντονο ανταγωνισμό και υψηλό διακύβευμα, καθώς μόλις μία θέση σε κάθε ένα από τα 11 ατομικά αγωνίσματα των ανδρών και 10 των γυναικών (με τις κατηγορίες 1-2 να συγχωνεύονται) δίνει πρόκριση στην πόλη του φωτός!

Η Ελλάδα βεβαίως, θα είναι παρούσα σε ένα ακόμα παγκόσμιο προ-Παραολυμπιακό με δύο τοπ ονόματά της. Τον δευτεραθλητή Ευρώπης ομαδικού Μάριο Χατζηκυριάκο, ο οποίος είχε αγωνιστεί το 2021 στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο μπαίνοντας μάλιστα στις θέσεις 9-16 και την Καλαματιανή «χάλκινη» πρωταθλήτρια κόσμου και Ευρώπης Ευανθία Μπουρνιά. Ο Χατζηκυριάκος αγωνίζεται πάντα στην κλάση 6 των ορθίων, η Μπουρνιά έχει πάει από πέρσι στην κλάση 3 των αθλητριών σε αμαξίδιο αναλαμβάνοντας δυσκολότερο έργο.

Πρώτος στόχος για τους εκπροσώπους μας ν’ αποδώσουν σύμφωνα με τις δυνατότητές τους δείχνοντας για πολλοστή φορά τη δική τους μεγάλη αξία και μέσα από τις ανταγωνιστικές εμφανίσεις να παλέψουν για την υπέρβαση της πρόκρισης στην κορυφαία διοργάνωση.