Το NBA Basketball School επιστρέφει στην Costa Navarino

Το NBA Basketball School επιστρέφει στην Costa Navarino

Αποκλειστική εμφάνιση από το θρύλο Dominique Wilkins στις 23-26 Ιουνίου -Ο πρώην παίκτης του ΝΒΑ και No1 στα ΝΒΑ draft, MichaelBradley, θα διευθύνει το καλοκαιρινό πρόγραμμα

Το NBA Basketball School επιστρέφει για δεύτερη χρονιά στην Costa Navarino, από τις 27 Μαΐου έως τις 15 Σεπτεμβρίου, με ένα δυναμικό πρόγραμμα για επίδοξους παίκτες μπάσκετ όλων των ηλικιών.

Με αφορμή την καλοκαιρινή λειτουργία, η Costa Navarino θα υποδεχθεί το διάστημα 23-26 Ιουνίου για μια αποκλειστική εμφάνιση, το θρύλο του μπάσκετ Dominique Wilkins, εννέα φορές NBA All-Star και Greek League Hall of Famer.

Παράλληλα, για την περίοδο 30 Ιουνίου έως 17 Αυγούστου, οι συμμετέχοντες στο ΝΒΑ Basketball School θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να μάθουν τα μυστικά του αθλήματος από τον πρώην παίκτη του NBA και No1 στα ΝΒΑ draft, Michael Bradley, ο οποίος θα διευθύνει το καλοκαιρινό πρόγραμμα. 

Οι νεαροί παίκτες του ΝΒΑ Basketball School, ηλικίας 6-18 ετών, θα μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε ένα ειδικά σχεδιασμένο πρόγραμμα 3 έως 7 ημερών, ενώ οι ενήλικες θα απολαμβάνουν καθημερινές απογευματινές ωριαίες προπονήσεις.

Με την εγγραφή στο πρόγραμμα, όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν ένα NBA T-shirt, ενώ όσοι παρακολουθήσουν το πλήρες πρόγραμμα (6 ή 7 ημέρες) θα λάβουν πιστοποιητικό συμμετοχής από το NBA Basketball School και ένα δώρο από το NBA.

Με αφορμή την έναρξη λειτουργίας του ΝΒΑ Basketball School, στις 4 Μαΐου πραγματοποιήθηκε μια εκδήλωση για τους επισκέπτες του Πάσχα, με τη συμμετοχή της πρώην WNBA παίκτριας και μέλους του Γυναικείου Basketball Hall of Fame, Ticha Penicheiro, και του πρώην παίκτη του NBA και μέλους της Εθνικής Ομάδας της Αργεντινής, που κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, Luis Scola.

Τα παιδιά και νέοι που συμμετείχαν, προπονήθηκαν στο γήπεδο υπό την καθοδήγηση των κορυφαίων παικτών, έλαβαν αυτόγραφα κι εξασκήθηκαν σε τεχνικές και τρόπους παιξίματος.

Να σημειωθεί πως το NBA Basketball School στην Costa Navarino ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2023 και αποτελεί την πρώτη συνεργασία του NBA με έναν τουριστικό προορισμό στην Ευρώπη. Το NBA Basketball School είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας του Τμήματος International Basketball Operations του NBA, με ενεργούς αλλά και με πρώην προπονητές του NBA, παίκτες, καθώς και ειδικούς στην ανάπτυξη παικτών.

Το πρόγραμμα του NBA Basketball School απευθύνεται σε παιδιά, καθώς και σε ενήλικες, ενώ έχει σχεδιαστεί για να εμπνεύσει νέους παίκτες στο άθλημα και παράλληλα για να παρουσιάζει σε γονείς, προπονητές και οργανισμούς τις δυνατότητες των παικτών.