Tsatoumas Street Long Jump 2024: Στην τελική ευθεία για τη μεγάλη αθλητική συνάντηση

Tsatoumas Street Long Jump 2024: Στην τελική ευθεία για τη μεγάλη αθλητική συνάντηση

Στην τελική ευθεία για το Tsatoumas Street Long Jump 2024, ένα σπουδαίο αθλητικό γεγονός για την Καλαμάτα, που θα πραγματοποιηθεί στις 21 Μαΐου. Όπως σημειώνουν οι διοργανωτές του Γυμναστικού Συλλόγου ΑΚΡΙΤΑΣ 2016 πρόκειται για ένα μοναδικό διεθνές αθλητικό μίτινγκ αλμάτων εις μήκος. Θα διεξαχθούν αγώνες στις κατηγορίες Ανδρών, Γυναικών, Under 20 (Ανδρών, Γυναικών), Under 18 (Εφήβων, Νεανίδων).

Τα σχολεία είναι καλεσμένα να έρθουν από τις 10 το πρωί, με σκοπό να έχουν την ευκαιρία παιδιά της 5ης και 6ης Δημοτικού και του Γυμνασίου να κάνουν άλματα υπό την καθοδήγηση του Λούη Τσάτουμα.

Οι αγώνες έχουν ενταχθεί εκτός στο Καλεντάρι των Αγώνων της Ελληνικής Ομοσπονδίας ΣΕΓΑΣ και στο Καλεντάρι της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας IAAF στο επίπεδο Bronze της σειράς Aγώνων World Athletics Continental Tour.

Το Tsatoumas Street Long Jump 2024, εκτός από τον αγωνιστικό του χαρακτήρα, είναι και μια τιμητική διοργάνωση αφιερωμένη στην κληρονομιά που έχει αφήσει ο Λούης Τσάτουμας στον στίβο της Ελλάδας, ελπίζοντας να συνεχίσει να εμπνέει τα νέα παιδιά να ασχοληθούν με τον στίβο.

Μέρος της διοργάνωσης αποτελεί μια εορταστική βραδιά μεγάλης αξίας στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, στις 20 Μαΐου 2024, με τίτλο 20 ΧΡΟΝΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΑΘΗΝΑΣ, με σημαντικές παρουσίες και βραβεύσεις πρωταθλητών και ολυμπιονικών.

Στο μίτινγκ θα παραβρεθούν μερικά από τα μεγαλύτερα αστέρια σε Ελλάδα και εξωτερικό στο άλμα εις μήκος:

Thobias Montler από τη Σουηδία με ρεκόρ 8.38, Tilde Johansson από τη Σουηδία με ρεκόρ 6.73, Florentina-Costina Iusco από τη Ρουμανία με ρεκόρ 6.92, Ramona Verman από τη Ρουμανία με ρεκόρ 6.49, Οι πρωταθλήτριες Ελλάδας Οξάνα Κορένεβα με ρεκόρ 6.43, και Βασιλική Χαϊτίδου με ρεκόρ 6.49. Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν ακόμη περισσότερα ονόματα.

Την διοργάνωση στηρίζουν ο Δήμος Καλαμάτας, η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, ο ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Πελοποννήσου, ο ΣΕΓΑΣ, η IAAF, η Περιφέρεια Πελοποννήσου, το Επιμελητήριο Μεσσηνίας και μεγάλες εταιρείες χορηγοί, όπως VOLVO Σαρακάκης, Affidea, Παγκρήτια Τράπεζα, Castrol, Total, Nova με τηλεοπτική προβολή στα κανάλια Nova Sports, και πολλές ακόμη τοπικές επιχειρήσεις.

Με αφορμή το μεγάλο αθλητικό ραντεβού της 21ης Μαΐου, συνάντηση είχαν χθες με τον Δήμαρχο Καλαμάτας, Θανάση Βασιλόπουλο, αθλητές και αθλήτριες μαζί με τον προπονητή τους, Δημήτρη Σιούντρη, και τον διοργανωτή των αγώνων, πρόεδρο του ΓΣ Ακρίτας 2016, Πέτρο Παπαδόπουλο. Η συγκεκριμένη αποστολή αθλητών προπονείται αυτές τις μέρες στην Καλαμάτα και κατά την επίσκεψη στο δημαρχείο τα μέλη της εξέφρασαν τον ενθουσιασμό τους για την πόλη της Καλαμάτας, τονίζοντας ότι είναι ένας καλός αθλητικός προορισμός. Στην πλειοψηφία τους αθλητές του Γ.Σ. Κηφισιάς, θεωρούνται το “νέο αίμα” στο άθλημα, καθώς ήδη έχουν σημειώσει σημαντικές διακρίσεις τόσο πανελλαδικά όσο και πανευρωπαϊκά.

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος κος Βασιλόπουλος, τους ευχήθηκε κάθε επιτυχία, ενώ δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι πλέον η Καλαμάτα έχει κάνει βήματα μπροστά συγκριτικά με άλλες επαρχιακές πόλεις, αποτελώντας έναν από τους κορυφαίους προορισμούς, για διακοπές, αναψυχή, αλλά και θεματικό τουρισμό.

Οι νεαροί αθλητές και οι αθλήτριες αυτές τις μέρες προετοιμάζονται στην πόλη μας, όπου θα παραμείνουν έως και το Μ. Σάββατο, ενώ θα επιστρέψουν και πάλι στις 21 Μαΐου, στη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα, για να αγωνιστούν μαζί με κορυφαίους άλτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, στην Κεντρική Πλατεία – Βασ. Γεωργίου της Καλαμάτας.

Οι αθλητές και οι αθλήτριες που επισκέφτηκαν χθες το Δήμαρχο ήταν: Κορένεβα Οξάνα, Λήδα Μπέσιλα, Αυθίνος Δημήτρης, Νεφέλη Παναγιωτοπούλου, Στέλιος Πέππας, και Γιάννης Γκάρτσιος.