Tsatoumas Street Long Jump: Εντυπωσιακή η αθλητική γιορτή αλμάτων στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας

Tsatoumas Street Long Jump: Εντυπωσιακή η αθλητική γιορτή αλμάτων στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας

Ο ΓΣ Ακρίτας 2016 έφερε για τρίτη συνεχή χρονιά τον αθλητισμό στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας. Αυτή τη φορά όμως όχι επί κοντώ, αλλά για πρώτη φορά μήκος, ένα άθλημα που έχει την τιμητική του στη Μεσσηνία, με παρελθόν, παρόν και μέλλον.
Το Tsatoumas Street Long Jump είναι αφιερωμένο στον προπονητή του συλλόγου και κάτοχο του πανελλήνιου ρεκόρ με 8.66 μ., τον Λούη Τσάτουμα.

Η χθεσινή ημέρα και ο αγώνας των νέων δικαίωσε την επιλογή, με τον άλτη του Ακρίτα, Ιωήλ Κουλιέρη, να πιάνει το όριο για το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα! Ο νεαρός αθλητής από ατομικό ρεκόρ στα 6.90 μ., «πέταξε» στα 7.06 , 11 πόντους πιο πάνω από το όριο (6.95 μ.) που οδηγεί στη Σλοβακία, όπου μάλιστα έχει προκριθεί ήδη η συναθλήτριά του Ιωάννα Πετεινάρη στη σφυροβολία.

Ο διάδρομος και το σκάμμα είχαν στηθεί από το βράδυ της Δευτέρας στην καρδιά της μεσσηνιακής πρωτεύουσας για τα δοκιμαστικά άλματα και το πρωί τα εγκαινίασαν μαθητές και μαθήτριες δημοτικού σχολείου και γυμνασίου, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν το μήκος υπό την καθοδήγηση του Τσάτουμα. Το απόγευμα η αγωνιστική δράση απέκτησε ένταση και θέαμα αρχικά με τους αγώνες των κοριτσιών και των αγοριών Κ18 και το βράδυ με εντυπωσιακές πτήσεις από γυναίκες και άνδρες πρωταθλητές από την Ελλάδα και πολλές χώρες του εξωτερικού.

Ο κόσμος γέμισε τις πτυσσόμενες κερκίδες και περιμετρικά το χώρο τον αγώνων, απολαμβάνοντας το γιορτινό κλίμα και το πλούσιο αγωνιστικό θέαμα, χειροκροτώντας τις αγωνιστικές προσπάθειες. Ανάμεσα στους θεατές η Ολυμπιονίκης Πηγή Δεβετζή και ο κάτοχος του Πανευρωπαϊκού ρεκόρ με 8,86 Ρομπέρ Εμιγιάν, ο οποίος μάλιστα έχει ελληνική καταγωγή, διατηρεί στενούς δεσμούς με την Καλαμάτα και έχει έρθει αυτή τη φορά στην πόλη μας, συνοδεύοντας τους Γάλλους πρωταθλητές που προπονεί.

Στη φωτό ο κ. Εμιγιάν, πλαισιωμένος από τον Λούη Τσάτουμα και τον πρόεδρο του Ακρίτα, Πέτρο Παπαδόπουλο, ο οποίος με πάντα πρωτοπόρο διάθεση, χάρισε στην Καλαμάτα μια ακόμη σπουδαία διοργάνωση, με πολυεπίπεδα οφέλη, που έκανε τα φώτα του διεθνούς αθλητισμού να στραφούν πάνω της…

Αξίζει να σημειωθεί ότι το TSATOUMAS STREET LONG JUMP έχει ενταχθεί στο Καλεντάρι των Αγώνων της Ελληνικής Ομοσπονδίας Στίβου / ΣΕΓΑΣ, στο Καλεντάρι της Παγκόσμιας και της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Στίβου με το σήμα Bronze Continental Tour, εξασφαλίζοντας την εγκυρότητα και την αναγνώριση των επιδόσεων.

Τα αποτελέσματα