Ξεκινούν τα πρωταθλήματα Μαζικού Αθλητισμού στο Δήμο Καλαμάτας

Ξεκινούν τα πρωταθλήματα Μαζικού Αθλητισμού στο Δήμο Καλαμάτας

Ξεκινούν τα πρωταθλήματα Μαζικού Αθλητισμού (Μπάσκετ – ποδοσφαίρου) στο Δήμο Καλαμάτας, όπως ανακοίνωσε χθες (9/5/2024) ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιώργος Λαζαρίδης, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Δημαρχείο, παρουσία της υπεύθυνης στο Τμήμα Αθλητισμού Ξένιας Γεωργάρα, και του γυμναστή, Θανάση Τσούκλερη, που θα “τρέξει” και τα προγράμματα μαζί με τον γυμναστή, Βασίλη Κοσυφολόγο.

Τα πρωταθλήματα ξεκινούν από Δευτέρα 13 Μαΐου 2024 και περιλαμβάνουν: 8 ομάδες ποδοσφαίρου ( μη εν ενεργεία αθλούμενους από 22 ετών και άνω), 10 ομάδες μπάσκετ (από 25 ετών και άνω) και 5 ομάδες κυπέλλου. Τα πρωταθλήματα θα γίνονται στο Γήπεδο Μπαχράμης, στην Τέντα (μπάσκετ), ενώ ο τελικός κυπέλλου του ποδοσφαίρου θα γίνει στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας. Τα πρωταθλήματα θα διαρκέσουν έως τέλη Ιουλίου, οπότε και θα ολοκληρωθούν. Οι αγώνες θα διεξάγονται κάθε Δευτέρα και Τετάρτη, από το απόγευμα έως τις βραδινές ώρες.

Όπως επισημάνθηκε, τα προγράμματα της χρονιάς καθυστέρησαν λόγω της κατάργησης του Αθλητικού Οργανισμού και ουσιαστικά της ίδρυσης Αθλητικού Τμήματος στο Δήμο, αλλά κυρίως λόγω της καθυστέρησης στις θέσεις γυμναστών για τα προγράμματα, από τη γενική γραμματεία του Υπουργείου Αθλητισμού.

“Στις προθέσεις μας είναι από Σεπτέμβριο-Οκτώβριο να ξεκινήσουμε τις συζητήσεις για τη νέα αγωνιστική σεζόν. Θέλουμε να κάνουμε πολύ περισσότερα πράγματα, θέλουμε να αποκτήσει μεγαλύτερη αίγλη το πρωτάθλημα, θέλουμε να βρούμε εταιρείες και φορείς που θα στηρίξουν το πρωτάθλημα αυτό, και είμαι σίγουρος ότι τα πράγματα θα πάνε ακόμα καλύτερα του χρόνου”, υποστήριξε μεταξύ άλλων ο αντιδήμαρχος Γιώργος Λαζαρίδης.

Τα τελευταία 4 χρόνια έχει θεσπιστεί και το “Κύπελλο Ήθους”, ένα βραβείο για τις 3 ομάδες που είχαν τις λιγότερες κάρτες.

Πέρα από τα πρωταθλήματα, λειτουργούν στο Δήμο Καλαμάτας και τα προγράμματα Άθληση για όλους, καθώς και προετοιμασία σε αθλήματα για Πανελλαδικές εξετάσεις, για Στρατιωτικές Σχολές, Άθληση για ΑμεΑ,  για Λέσχες Φιλίας (άθληση και τρίτη ηλικία), άθληση και γυναίκα. Επίσης λειτουργούν τμήματα για Τένις, κολύμβηση, άρση βαρών, κ.ά.