Αυτοψία του αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας στο έργο ασφαλτόστρωσης στο τμήμα Ασπρόχωμα – Θουρία

Αυτοψία του αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας στο έργο  ασφαλτόστρωσης στο τμήμα Ασπρόχωμα – Θουρία

Αυτοψία στο έργο βελτίωσης της εθνικής οδού Καλαμάτας – Τσακώνας, στο τμήμα Ασπρόχωμα – Θουρία, πραγματοποίησε χθες ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Στάθης Αναστασόπουλος, συνοδευόμενος από το διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας, Δημήτριο Καλδή.

Ειδικότερα, μετά τον κόμβο του Ασπροχώματος βρίσκεται σε εξέλιξη το έργο: «Βελτίωση – συντήρηση 7ης εθν. οδού, τμήμα Ασπρόχωμα – Θουρία, ΠΕ Μεσσηνίας», προϋπολογισμού 300.000 ευρώ, χρηματοδοτούμενο από το πρόγραμμα ΚΑΠ της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας.

Με το έργο αυτό θα αναβαθμιστεί η κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Τσακώνα, με εργασίες απόξεσης ασφαλτοτάπητα, ισοπεδωτικής στρώσης και ασφαλτόστρωσης στη συνέχεια με αντιολισθηρή στρώση κυκλοφορίας. Η υλοποίηση των εργασιών εξελίσσεται με γοργούς ρυθμούς και αναμένεται να ολοκληρωθεί στα μέσα της επόμενης εβδομάδας, όπως ενημέρωσε ο διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών.

Σε δηλώσεις του ο κ. Αναστασόπουλος τόνισε χαρακτηριστικά: «Αξιοποιούμε με απόλυτο σεβασμό το δημόσιο χρήμα σε όλα τα έργα μας, με το συγκεκριμένο ιδιαίτερα έργο αναβαθμίζουμε τις κυκλοφοριακές συνθήκες στο τμήμα Ασπρόχωμα – Θουρία. Επιλέξαμε την αναβάθμιση μιας κατεύθυνσης κυκλοφορίας της οδού, κι αυτό διότι στην κατεύθυνση προς Καλαμάτα θα διέλθει ο αγωγός Φ800, από τις πηγές Πηδήματος έως Καλαμάτα, έργο που υλοποιεί η ΔΕΥΑΚ. Παράλληλα, έχουμε κάνει σαφές σε κάθε φορέα που αιτείται την κατασκευή έργου στις οδικές υποδομές μας, ότι οφείλει την πλήρη αποκατάσταση των θέσεων παρέμβασης, προς εξυπηρέτηση του κοινωνικού συνόλου».