Ανακοινώσεις για τον Βύρωνα Χαρίτση

Ανακοινώσεις για τον Βύρωνα Χαρίτση

Πέθανε προχθές, έπειτα από θαρραλέα μάχη με τον καρκίνο, ο Βύρωνας Χαρίτσης, πατέρας του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της “Νέας Αριστεράς”, Αλέξη Χαρίτση.

Σε ανάρτησή του, ο Αλέξης Χαρίτσης έγραψε: «Αντίο, Βυρωνάκο μου, αντίο Πατέρα. Σε αγαπώ πολύ».

Από την πλευρά της, η «Νέα Αριστερά» Καλαμάτας αποχαιρετά «με σεβασμό και συγκίνηση τον Βύρωνα Χαρίτση κι εκφράζει τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια και τους αγαπημένους του».

«Στεκόμαστε με αγάπη στο πλευρό του συντρόφου Αλέξη, που όλο αυτό το διάστημα οδήγησε άψογα την προεκλογική μάχη σε μια τρομακτικά δύσκολη προσωπική στιγμή για τον ίδιο», σημειώνεται ακόμη.

Η ανακοίνωση της «Νέας Αριστεράς» Καλαμάτας
Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στη συλλυπητήρια ανακοίνωση: «Ο Βύρωνας Χαρίτσης έχασε χθες (σ.σ. προχθές) τα ξημερώματα τη μάχη με τον καρκίνο που έδωσε επί μήνες, με αξιοπρέπεια και θάρρος.

Ο Βύρωνας Χαρίτσης γεννήθηκε το 1943 στο Διαβολίτσι Μεσσηνίας και πορεύτηκε στη ζωή με ήθος, ευπρέπεια και εντιμότητα. Άνθρωπος καλλιεργημένος και ευγενής, εργάστηκε με επιτυχία ως πολιτικός μηχανικός. Στρατεύθηκε με την Αριστερά από τα νεανικά του χρόνια, συμμετέχοντας στη Δημοκρατική Άμυνα. Από τη Δημοκρατική Άμυνα πέρασε στο ΠΑΣΟΚ και από εκεί στη Σοσιαλιστική Πορεία με τον Νίκο Κωνσταντόπουλο. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Συνασπισμού και στη συνέχεια του ΣΥΡΙΖΑ. Παρέμεινε μέχρι τέλους ενεργός αριστερός πολίτης.

Η “Νέα Αριστερά” Καλαμάτας αποχαιρετά με σεβασμό και συγκίνηση τον Βύρωνα Χαρίτση κι εκφράζει τα συλλυπητήριά της στην οικογένειά του και τους αγαπημένους του. Στεκόμαστε με αγάπη στο πλευρό της συζύγου του Ελένης, του Βασίλη, της Κατερίνας, των εγγονών του και ιδιαίτερα του συντρόφου Αλέξη, που όλο αυτό το διάστημα οδήγησε άψογα την προεκλογική μάχη σε μια τρομακτικά δύσκολη προσωπική στιγμή για τον ίδιο».

Συλλυπητήριο μήνυμα δημάρχου Οιχαλίας
Ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος Βύρωνα Χαρίτση εκφράζει ο Δήμος Οιχαλίας, ενώ η δήμαρχος Γιώτα Γεωργακοπούλου σημειώνει: «Ο Δήμος Οιχαλίας από προχθές τα ξημερώματα είναι πιο… φτωχός, καθώς έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών ο Βύρων Χαρίτσης. Ένας άνθρωπος που αγάπησε τον τόπο καταγωγής του, το Διαβολίτσι, και ξεχώρισε με την πορεία και το ήθος του. Ένας άνθρωπος πρωτοποριακός, με ξεχωριστή πολιτική συνείδηση, η οποία μεταλαμπαδεύτηκε στους δικούς του ανθρώπους και ειδικά στο μεγάλο του γιο, Αλέξη.

Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας “Νέα Αριστερά”, βουλευτής Μεσσηνίας, πρώην υπουργός, που έχει αφήσει έντονο το αποτύπωμά του στην πολιτική σκηνή του τόπου, πορεύτηκε και εξακολουθεί, στα βήματα του αείμνηστου πατέρα του Βύρωνα Χαρίτση και της μητέρας του Ελένης Τσαπραλή.

Η οικογένειά τους ήταν πάντα πρότυπο και ιδιαίτερα αγαπητή σε όλους τους Μεσσήνιους και κυρίως στους δημότες Οιχαλίας, απ’ όπου καταγόταν ο εκλιπών.

Οι νεκροί ζουν στις καρδιές των ζωντανών και έτσι θα συμβαίνει πάντα και με τους ανθρώπους του Δήμου μας».

Συλλυπητήριο μήνυμα της ΝΕ Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ
Η Νομαρχιακή Επιτροπή Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια για την απώλεια του Βύρωνα Χαρίτση στην οικογένεια και τους οικείους του.

Ο Βύρων Χαρίτσης ήταν ιδιαίτερα αγαπητός για το ήθος και την ευπρέπεια του, με διαρκή και ενεργό συμμετοχή στο χώρο της αριστεράς.