Ανάπλαση Ψαρών: Αρχές της επόμενης εβδομάδας μπαίνουν βιοκλιματικές πλάκες και κυβόλιθοι

Ανάπλαση Ψαρών: Αρχές της επόμενης εβδομάδας μπαίνουν βιοκλιματικές πλάκες και κυβόλιθοι

Προχωρά με γρήγορους ρυθμούς το έργο ανάπλασης στην οδό Ψαρών. Χθες έγινε η σκυροδέτηση του ανατολικού πεζοδρομίου, ενώ αύριο θα ακολουθήσει η σκυροδέτηση στο δυτικό.

Να σημειωθεί ότι έχει ολοκληρωθεί η σκυροδέτηση του οδοστρώματος, και αρχές της επόμενης εβδομάδας θα προχωρήσει η τοποθέτηση των βιοκλιματικών πλακών στα πεζοδρόμια. Παράλληλα, θα ακολουθήσει η τοποθέτηση των βιοκλιματικών κυβόλιθων στο οδόστρωμα.

Αυτοψία στο έργο έκανε χθες το πρωί ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Νέων Έργων Βασίλη Κουτραφούρη και τον ανάδοχο του έργου. Ο δήμαρχος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρόοδο των εργασιών, σύμφωνα πάντα με το χρονοδιάγραμμα, με το έργο να εκτελείται τμηματικά για τη λιγότερη δυνατή όχληση.

Αμέσως μόλις ολοκληρωθεί το πρώτο τμήμα της οδού, ο ανάδοχος θα προχωρήσει στο δεύτερο τμήμα της Ψαρών, από Δημοσθένους έως Σόλωνος, έμπροσθεν δηλαδή των Δικαστηρίων Καλαμάτας.

Να σημειωθεί ότι η ανάπλαση στην οδό Ψαρών αποτελεί τμήμα του έργου «Ολοκληρωμένες παρεμβάσεις αστικών αναπλάσεων και αναβάθμισης του κεντρικού τομέα Καλαμάτας», που περιλαμβάνει αρκετούς δρόμους του κεντρικού ιστού της Καλαμάτας, στους οποίους μέχρι σήμερα δεν είχαν γίνει παρεμβάσεις αστικής ανάπλασης.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 6.877.080  ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ και χρηματοδοτείται μέσω του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – NextGenerationEU.