Δ. Πτωχός: «Η βιώσιμη περιφερειακή ανάπτυξη είναι το κλειδί για την εθνική πρόοδο»

Δ. Πτωχός: «Η βιώσιμη περιφερειακή ανάπτυξη  είναι το κλειδί για την εθνική πρόοδο»

«Δεν μπορεί να υπάρξει εθνική ανάπτυξη, αν δεν υπάρξει περιφερειακή βιώσιμη ανάπτυξη, η οποία θα χαρακτηρίζεται από φιλοπεριβαλλοντικούς όρους, καινοτομία, χρήση νέων τεχνολογιών, δικαιοσύνη, αλλά και περιφερειακή συνείδηση», δήλωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, μιλώντας στο 12ο Συνέδριο Περιφερειακής Ανάπτυξης που διεξάγεται στην Πάτρα.

«Χωρίς ανάπτυξη, νέες καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας, δε θα καταφέρουμε να αντιστρέψουμε τις τάσεις του δημογραφικού» ανέφερε χαρακτηριστικά και επισήμανε την ανάγκη συνεργασιών μεταξύ της κεντρικής διοίκησης και των Περιφερειών.

Επίσης, στο τραπέζι διαλόγου του περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού συμμετείχε ο Αθανάσιος Μπαλέρμπας, γενικός γραμματέας Εσωτερικών και Οργάνωσης του υπουργείου Εσωτερικών. «Το πράττειν βρίσκεται στα χέρια των αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης» ήταν το βασικό σχόλιό του.

Αναφορές στο ζήτημα της περιφερειακής ανάπτυξης έκαναν και ο Κωνσταντίνος Μουτζούρης, περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, ενώ στις ανισότητες εντός και μεταξύ των Περιφερειών αναφέρθηκε ο εκδότης της εφημερίδας «Πελοπόννησος», Θεόδωρος Λουλούδης.

Να σημειωθεί πως το 12ο Συνέδριο Περιφερειακής Ανάπτυξης (RGC) διεξάγεται στο Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών, από την Πέμπτη έως και σήμερα Σάββατο 1η Ιουνίου και διοργανώνεται από την εφημερίδα «Πελοπόννησος», το Παρατηρητήριο Περιφερειακών Πολιτικών, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Πανεπιστήμιο Πατρών.