Δ. Πτωχός: «Παράγοντας αντιμετώπισης του δημογραφικού ζητήματος ο πρωτογενής τομέας»

Δ. Πτωχός: «Παράγοντας αντιμετώπισης του δημογραφικού ζητήματος ο πρωτογενής τομέας»

Ορθολογική χρήση νερού, ενεργειακό κόστος, εργάτες γης και στοχευμένα προγράμματα, ήταν οι κατευθύνσεις στις οποίες κινήθηκε στο χαιρετισμό του ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, κατά τη διάρκεια της 15ης Επιτροπής Παρακολούθησης του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) και της 3ης Επιτροπής Παρακολούθησης του Στρατηγικού Σχεδίου της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΣΣ ΚΑΠ), που πραγματοποιήθηκαν χθες στην Καλαμάτα, παρουσία του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Διονυσίου Σταμενίτη, βουλευτών, περιφερειαρχών, δημάρχων και στελεχών των υπηρεσιών.

Από πλευράς Περιφέρειας Πελοποννήσου συμμετείχαν ακόμη ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, Σπυρίδων Ζαχαριάς και ο προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής, Αντώνης Ψαράκης.

«Βρισκόμαστε σε κομβικό σημείο σχετικά με την αξιολόγηση και το συντονισμό των δράσεών μας στον τομέα της αγροτικής ανάπτυξης και της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής. Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε είναι μεγάλες, αλλά οι ευκαιρίες για την αναβάθμιση της αγροτικής οικονομίας και την προστασία του περιβάλλοντος ακόμα μεγαλύτερες», ανέφερε ο κ. Πτωχός και συνέχισε με την ανάγκη ολοκλήρωσης των έργων. «Οι Έλληνες αγρότες πονάνε το χωράφι τους. Και πρέπει να τους βοηθήσουμε ώστε με την ολοκλήρωση των έργων να πηγαίνουν σε αυτό με ασφάλεια, να το ποτίζουν επαρκώς και να γνωρίζουν ότι θα είμαστε δίπλα τους σε ενδεχόμενες καταστροφές», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Επίσης, έθεσε πολύ ψηλά στην ατζέντα των προτεραιοτήτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου τον πρωτογενή τομέα και την επισιτιστική ασφάλεια.