Έφυγε από τη ζωή ο τέως αντιδήμαρχος Κυπαρισσίας Δημήτριος Στρατικόπουλος (Μπαλούσκος)

Έφυγε από τη ζωή ο τέως αντιδήμαρχος Κυπαρισσίας Δημήτριος Στρατικόπουλος (Μπαλούσκος)

Έφυγε από τη ζωή ο συγγραφέας, λογοτέχνης, ιστοριοδίφης, τέως δημοτικός σύμβουλος και τέως αντιδήμαρχος Κυπαρισσίας, Δημήτριος Στρατικόπουλος (Μπαλούσκος) σε ηλικία 94 ετών.

Ο εκλιπών εργάστηκε στα ΕΛΤΑ επί 32 χρόνια οπότε και συνταξιοδοτήθηκε. Ενεργός πολίτης και άνθρωπος της δράσης και της προσφοράς. Ασχολήθηκε με τον αθλητισμό, το στίβο, το ποδόσφαιρο και τα διοικητικά συλλόγων. Ασχολήθηκε με τα κοινά και επί 12 χρόνια διετέλεσε δημοτικός σύμβουλος και τα πέντε από αυτά αντιδήμαρχος Κυπαρισσίας. Υπήρξε πρόεδρος της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, του Οργανισμού Άθλησης και Νεολαίας, της Φιλαρμονικής Κυπαρισσίας, υπεύθυνος Παιδείας και αντιπρόεδρος του Εικαστικού Εργαστηρίου. Καίρια ήταν η συμβολή του στην κατασκευή του Ανοιχτού Κολυμβητηρίου Κυπαρισσίας.

Πονήματα του εκλιπόντος που εκδόθηκαν είναι: 1. Απελευθέρωση της Αρκαδίας, 2. Κυπαρισσία, 3. Πρόσωπα και γεγονότα της Κυπαρισσίας, 4. Ιστορικά πρόσωπα της Κυπαρισσίας. Με Μητρώο αρρένων Κυπαρισσίας του 19ου αιώνα, 5. Κομμάτια Κυπαρισσιακής ιστορίας, 6. Παραλειπόμενα της Κυπαρισσιακής ιστορίας, 7. Ένα διαχρονικό ταξίδι στην Κυπαρισσία, 8. Κυπαρισσία και Κυπαρίσσιοι παρελθόντων χρόνων. Έχει δημοσιεύσει πολλά άρθρα σε εφημερίδες και περιοδικά και έχει τιμηθεί με πολλές διακρίσεις. Στις 29 Ιανουαρίου 2018, μετά τον Αρχιερατικό Εσπερινό για την εορτή των Αγίων Τριών Ιεραρχών, στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Αθανασίου Χριστιανουπόλεως στην Κυπαρισσία τιμήθηκε από τον τότε δήμαρχο Τριφυλίας, Παναγιώτη Κατσίβελα, με το Αριστείο Γραμμάτων και Επιστημών, που έχει ως έμβλημα την Γλαύκα από τις ανασκαφές της Περιστεριάς, ως αναγνώριση της πολυσχιδούς προσφορά του στην κοινωνία και την περιοχή.

Η εξόδιος Ακολουθία του Δημητρίου Στρατικόπουλου θα τελεστεί αύριο Σάββατο και ώρα 11.00 το πρωί από τον Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου Αρχιεπισκόπου Χριστιανουπόλεως.

Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του εκλιπόντος.

Του Ηλία Γιαννόπουλου