Ειδικοί κάδοι για ανακύκλωση των υπολειμμάτων τσιγάρου στην Καλαμάτα

Ειδικοί κάδοι για ανακύκλωση  των υπολειμμάτων τσιγάρου στην Καλαμάτα

Στην προμήθεια κάδων ειδικών προδιαγραφών για ανακύκλωση υπολειμμάτων τσιγάρου προχωρά ο Δήμος Καλαμάτας και η έγκριση δόθηκε χθες από τη Δημοτική Επιτροπή Καλαμάτας. Στόχος η μείωση της ρύπανσης από τα αποτσίγαρα που πετάγονται σε δρόμους και πεζοδρόμια της πόλης, επιβαρύνοντας το περιβάλλον.

Σε αυτό το πλαίσιο, και πιστεύοντας στην αξία της κυκλικής οικονομίας και στη συμβολή της στην προστασία του περιβάλλοντος, ο Δήμος Καλαμάτας προχωρά στην ανακύκλωση των αποτσίγαρων, καθώς και στην ευαισθητοποίηση όλων για τους κινδύνους περιβαλλοντικής μόλυνσης από τα αποτσίγαρα.

Ειδικοί κάδοι συλλογής των αποτσίγαρων θα τοποθετηθούν σε επιλεγμένα σημεία υψηλής επισκεψιμότητας του Δήμου. Στόχος είναι να συλλέγονται καθημερινά όσο το δυνατόν περισσότερα αποτσίγαρα, που αλλιώς καταλήγουν – με επιβλαβείς συνέπειες – στο περιβάλλον.

Η πρωτοβουλία αυτή ακολουθεί τις αρχές της αειφόρου ανάπτυξης και βοηθά την ενίσχυση του “πράσινου” αποτυπώματος των πολιτικών που υιοθετεί το Τμήμα Τουρισμού του Δήμου Καλαμάτας. Προτεραιότητα για τη Δημοτική Αρχή είναι η προστασία του περιβάλλοντος,  και η διατήρηση καθαρής της πόλης από τα αποτσίγαρα.

Η δράση αυτή για το 2024 αποτελεί στοχευμένη δράση, που έρχεται ως συνέχεια των χάρτινων σταχτοδοχείων, που είχαν τοποθετηθεί τα προηγούμενα χρόνια στις παραλίες του Δήμου.

Ο Δήμος θα προμηθευτεί 500 ειδικούς κάδους για τα αποτσίγαρα, με πίστωση 9.337 ευρώ, δαπάνη που θα καλυφθεί από δημοτικούς πόρους.