Νίκος Παππάς από Κυπαρισσία: «Πάρε τηλέφωνο το λογιστή σου πριν ψηφίσεις!»

Νίκος Παππάς από Κυπαρισσία: «Πάρε τηλέφωνο το λογιστή σου πριν ψηφίσεις!»

Στη Μεσσηνία περιόδευσε την Τετάρτη ο Νίκος Παππάς, βουλευτής Α’ Αθήνας, τομεάρχης Οικονομίας, μέλος της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ και πρώην υπουργός Επικρατείας. Μαζί του, σε ολόκληρη τη διάρκεια της περιοδείας, βρέθηκε ο Γιώργος Παναγιωτόπουλος, συντονιστής του Τμήματος Μικρομεσαίων και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής. Επίσης, τους συνόδευσαν εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας ο συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής, Μανώλης Μάκαρης, και η συντονίστρια της Οργάνωσης Μελών Μεσσήνης, Αγγελική Μαντά.

Η περιοδεία ξεκίνησε το πρωί στη Μεσσήνη, όπου ο Νίκος Παππάς συνομίλησε με κόσμο, και με επαγγελματίες στα καταστήματα, με κοινή διαπίστωση ότι ενισχύεται η αισιοδοξία ότι το πολιτικό παιχνίδι μπορεί να αλλάξει και θα αλλάξει. Ακολούθησε συνέντευξη Τύπου στο ξενοδοχείο Rex στην Καλαμάτα, ενώ στις 6.30 το απόγευμα πραγματοποίησαν επίσκεψη στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας, στην Καλαμάτα, όπου συναντήθηκαν με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ευάγγελο Ξυγκώρο, τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμάτας, Γιώργο Εγγλέζο και τον πρόεδρο της ΟΕΒΕΣ Μεσσηνίας, Γιώργο Καπερώνη.

Η περιοδεία ολοκληρώθηκε με εκτενή ανοιχτή συζήτηση με πολίτες της Τριφυλίας στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου στην Κυπαρισσία (στη συζήτηση συμμετείχαν μέλη της Κεντρικής και της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, συντονιστές των Οργανώσεων Μελών, μέλη και φίλοι του κόμματος, καθώς και επαγγελματίες της περιοχής).

Στις παρεμβάσεις κυριάρχησε η αγωνία για το μέλλον της Τριφυλίας και του παραγωγικού της κόσμου, με την κυβέρνηση να αδιαφορεί για τους μικρομεσαίους και να ακολουθεί πολιτικές που τους αφήνουν στο περιθώριο.

Τα δε κεντρικά σημεία της τοποθέτησης του Νίκου Παππά ήταν τα ακόλουθα:

«-Πάρε τηλέφωνο τον λογιστή σου πριν ψηφίσεις! Μην αφήσεις τον Μητσοτάκη να πετύχει το στόχο του, να κρατήσει, δηλαδή, κρυφές τις προθέσεις του στο πεδίο της οικονομίας και της φορολογίας. Μην του επιτρέψεις να βγει τη Δευτέρα και να πει “τα εγκρίνατε”, ενώ εσύ δε θα έχεις ενημερωθεί για το τι σου έρχεται.

-Η Ν.Δ. δεν έφερε το νέο φορολογικό για ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και ατομικές επιχειρήσεις για να σώσει τον προϋπολογισμό. Στα 5 δισ. είναι τα υπερπλεονάσματα για τα έτη 2022, 2023 και 2024 (εκτιμήσεις για τρέχον έτος). Το έφερε για να “σώσει” το σχέδιο Πισσαρίδη, που λέει ότι οι μικρές επιχειρήσεις είναι το μεγάλο πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας και πρέπει να κλείσουν. Το έφερε για να συγκεντρώσει την οικονομική δραστηριότητα στα χέρια λίγων.

-Το ΓΛΚ επιβεβαιώνει τις δικές μας εκτιμήσεις για το κόστος των αναγκαίων μέτρων για την καταπολέμηση της ακρίβειας. Και όταν αποδείχθηκε ότι οι προτάσεις μας είναι εφαρμόσιμες, ο κ. Χατζηδάκης παραδέχθηκε ότι δε μειώνουν τον ΦΠΑ, γιατί θα… αυξηθεί η κατανάλωση. Και μιλούσε για τα τρόφιμα. Με την αξιοποίηση των υπερπλεονασμάτων και τη φορολόγηση των υπερκερδών, μπορούν να μειωθούν οι έμμεσοι φόροι.

-Στο φορολογικό η δική μας ιδέα λέει πως όλα τα εισοδήματα, από οποιαδήποτε πηγή, θα φορολογούνται με την ενιαία φορολογική κλίμακα. Και τα μερίσματα, βεβαίως, που σήμερα φορολογούνται αυτοτελώς με 5%.

-Αν ψηφίσεις ΠΑΣΟΚ, δεν ξέρεις πού θα βρεθεί η ψήφος σου. Κάθε τόσο ο Μητσοτάκης αντλεί στελέχη από τον Ανδρουλάκη. Η ψήφος στο ΚΚΕ δεν αλλάζει τα πράγματα. Όταν είχε τη δυνατότητα να συμβάλει σε μια κυβέρνηση της Αριστεράς, ώστε αυτή να ισχυροποιηθεί κι άλλο, αποχώρησε από αυτή την προοπτική. Η μόνη ψήφος που μπορεί να αλλάξει τα πράγματα, να βάλει φρένο στον Μητσοτάκη, είναι η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία».