Παγκόσμιο Συνέδριο στην Αρχαία Ολυμπία με ξεναγήσεις στη Μεσσηνία

Παγκόσμιο Συνέδριο στην Αρχαία  Ολυμπία με ξεναγήσεις στη Μεσσηνία

Από τη Διεθνή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων – Συγγραφέων Τουρισμού

Στην Αρχαία Ολυμπία και συγκεκριμένα στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, θα διεξαχθεί το Παγκόσμιο Συνέδριο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων – Συγγραφέων Τουρισμού (F.I.J.E.T.) από 14 έως 20 Οκτωβρίου 2024.

Μάλιστα, η Ομοσπονδία ζήτησε τη διεξαγωγή του συνεδρίου στην Αρχαία Ολυμπία και ο ομώνυμος Δήμος έχει ήδη αποδεχθεί, ενώ κατά τις επτά ημέρες διεξαγωγής του θα πραγματοποιηθούν επισκέψεις και σε διάφορες περιοχές της Μεσσηνίας, τουριστικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος.

Τουριστική Δημοσιογραφία

Η Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων-Συγγραφέων Τουρισμού (F.I.J.E.T.) διοργανώνει κάθε χρόνο Διεθνές Συνέδριο σε μια συγκεκριμένη περιοχή του κόσμου, με στόχο τη σύσφιξη των σχέσεων των χωρών – μελών και την προβολή της κάθε χώρας, αλλά και για ό,τι έχει σχέση με τον Τουρισμό και την Τουριστική Δημοσιογραφία.

Απώτεροι σκοποί της F.I.J.E.T. αποτελούν η ενίσχυση της συνεργασίας των εθνών μέσω του τουρισμού, του πολιτισμού και της εκπαίδευσης, η προώθηση της ελεύθερης ανταλλαγής ιδεών και η ανταλλαγή καινοτόμων ιδεών των επαγγελματιών των διεθνών μέσων ενημέρωσης και του τουρισμού.

Το διεθνές αυτό συνέδριο, αλλά και οι περιοχές που θα επισκεφθούν οι σύνεδροι στο πλαίσιό του (περιοχές της Ηλείας, της Αρκαδίας και της Μεσσηνίας), θα προβληθούν από τα ΜΜΕ σε όλο τον κόσμο στα οποία τα μέλη της F.I.J.E.T εργάζονται είτε ως δημοσιογράφοι είτε ως παραγωγοί.

Να σημειωθεί πως το συγκεκριμένο συνέδριο προωθεί εναλλακτικές μορφές τουρισμού και προάγει συγκεκριμένα το συνεδριακό τουρισμό.