Πολυλίμνιο: Προειδοποιητικές πινακίδες για τους κινδύνους που υπάρχουν τοποθετεί το Δασαρχείο Καλαμάτας

Πολυλίμνιο: Προειδοποιητικές πινακίδες για τους κινδύνους που υπάρχουν τοποθετεί το Δασαρχείο Καλαμάτας

Προειδοποιητικές πινακίδες ετοιμάζει και θα τοποθετήσει το Δασαρχείο Καλαμάτας στο Πολυλίμνιο στη Χαραυγή του Δήμου Μεσσήνης, με πληροφόρηση για τους υφιστάμενους κινδύνους, καθώς και οδηγίες για την ασφάλεια των επισκεπτών.

Στο συγκεκριμένο χώρο έχουν σημειωθεί διάφορα ατυχήματα, με σημαντικότερο το θανατηφόρο τον Αύγουστο του 2016, έπειτα από κατολίσθηση βράχων.

Πινακίδες
Μέχρι σήμερα, όπως επισημαίνει στην απόφασή του το Δασαρχείο Καλαμάτας, δεν υπάρχει εκ μέρους του Δήμου Μεσσήνης κατάλληλη σήμανση και τοποθέτηση πινακίδων, πληροφόρησης υφισταμένων κινδύνων καθώς και οδηγιών για την ασφάλεια επισκεπτών στο χώρο του Πολυλιμνίου.

Ταυτόχρονα, υπάρχει ανάγκη πληροφόρησης των πολιτών που επισκέπτονται το χώρο του Πολυλίμνιου για τους υφισταμένους κινδύνους που διατρέχουν από πτώσεις βράχων, δένδρων, κλαδιών κ.λπ. που έχουν παρατηρηθεί στην περιοχή. Γι’ αυτό αποφασίσθηκε η κατασκευή και η τοποθέτηση δύο ρυθμιστικών πινακίδων  πληροφόρησης μεγάλων διαστάσεων για τους υφισταμένους κινδύνους, καθώς και με οδηγίες για την ασφάλεια των πολιτών που επισκέπτονται το χώρο.

Πολλά ατυχήματα
Το απείρου κάλλους φυσικό τοπίο επισκέπτονται κάθε χρόνο εκατοντάδες πολίτες, όμως υπάρχουν πολλοί κίνδυνοι και, δυστυχώς, έχουν συμβεί πολύ σοβαρά ατυχήματα.
Τον Αύγουστο του 2016 η 24χρονη Παρασκευή από την Πάτρα έχασε τη ζωή της, με την αδελφή της και τη φίλη της να τραυματίζονται, από κατολίσθηση.
Τον Ιούνιο του  2019 ένας 22χρονος έχασε τη ζωή του, όταν έκανε βουτιά από βράχο σε μία από τις λίμνες.
Τον Ιούλιο του 2021 μια 55χρονη γυναίκα τραυματίσθηκε όταν γλίστρησε και έπεσε.

Φώτο αρχείου