Στην Καλαμάτα το Πανελλήνιο Συνέδριο Λογοθεραπείας

Στην Καλαμάτα το Πανελλήνιο  Συνέδριο Λογοθεραπείας

Το Νοέμβριο στο Μέγαρο Χορού

Το 4ο Επιστημονικό Συνέδριο Λογοθεραπείας του Συλλόγου Επιστημόνων Λογοπαθολόγων – Λογοθεραπευτών Ελλάδος θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας το Νοέμβριο.

Το επιστημονικό και ακαδημαϊκό τριήμερο των λογοθεραπευτών θα έχει ως θέμα «Από την έρευνα στην κλινική πράξη» και ήδη έχει τη στήριξη του Δήμου Καλαμάτας.

Συνέδριο

Συγκεκριμένα, το συνέδριο, που διεξάγεται κάθε δύο χρόνια, θα πραγματοποιηθεί 1, 2 και 3 Νοεμβρίου. Σκοπός του αποτελεί η ενημέρωση και η αλληλεπίδραση λογοθεραπευτών με επιστήμονες άλλων ειδικοτήτων τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό, με στόχο την ανάπτυξη της διεπιστημονικότητας, την ανταλλαγή απόψεων και γνώσεων και τη συνεργασία.

Η συνεχής επιμόρφωση και ενημέρωση πάνω στην επιστήμη της Λογοθεραπείας, η έρευνα και η εμπειρία αποτελούν σημαντικά δομικά στοιχεία, τα οποία προωθούν την συγκεκριμένη επιστήμη και αναδεικνύουν τη θέση που της αναλογεί ανάμεσα στις επιστήμες που υπηρετούν τον άνθρωπο.

Ο Σύλλογος Επιστημόνων Λογοπαθολόγων – Λογοθεραπευτών Ελλάδος ιδρύθηκε το 2002 από τους αποφοίτους των ανώτερων ελληνικών Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων. Πρόκειται για επιστημονικό – επαγγελματικό σύλλογο που σκοπός του είναι η προώθηση της επιστήμης της Λογοθεραπείας. Σήμερα αριθμεί περισσότερα από 1.100 μέλη.

Διακεκριμένοι ομιλητές

Μερικοί από τους ομιλητές τόσο του συνεδρίου όσο και των διαδραστικών εργαστηρίων (Workshops) θα είναι οι:

-Tricia McCabe, καθηγήτρια Λογοθεραπείας στο Πανεπιστήμιο του Σίδνεϋ Αυστραλίας

-Susan Ebbels, λογοθεραπεύτρια, διευθύντρια του Ινστιτούτου Έρευνας και Εκπαίδευσης Moor House School & College, Surrey από την Αγγλία

-Deborah James, BSc, Speech Science, MA, Creative Writing, PhD, Psychology, καθηγήτρια Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας στο Manchester Metropolitan University και αναπληρώτρια αντιπρύτανης Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας

-Στέργιος Χατζηκυριακίδης, καθηγητής Υπολογιστικής Γλωσσολογίας στο Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης

-Ανδρέου Μαρία, επίκουρη καθηγήτρια στο Τμήμα Λογοθεραπείας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

-Ευστρατιάδου Ευαγγελία – Αντωνία (Εύα), επίκουρη καθηγήτρια Τμήματος Λογοθεραπείας Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

-Ζαροκανέλλου Βασιλική, επίκουρη καθηγήτρια Λογοθεραπείας με έμφαση τις ΔΑΦ Τμήμα Λογοθεραπείας, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

-Ηλιάδου Βασιλική-Μαρία, καθηγήτρια Ψυχοακουστικής και διευθύντρια του μεταπτυχιακού προγράμματος «Διαταραχή Ακουστικής Επεξεργασίας» του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΑΠΘ.

Β.Β.