ΥπΑΑΤ: Δημιουργία σύγχρονων δομών αγροτικής εκπαίδευσης στην Πελοπόννησο

ΥπΑΑΤ: Δημιουργία σύγχρονων δομών αγροτικής εκπαίδευσης στην Πελοπόννησο

Τη δημιουργία δύο νέων εκπαιδευτικών δομών σε Θεσσαλία και Πελοπόννησο, οι οποίες θα λειτουργήσουν υπό το πρότυπο της Γεωργικής Σχολής Μεσσαράς, που βρίσκεται σε στάδιο αναβάθμισης ως πρότυπο εκπαιδευτικό ίδρυμα αγροτικής εκπαίδευσης, ανακοίνωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης. Η ανακοίνωση έγινε κατά την εκδήλωση για την επέτειο συμπλήρωσης των 120 χρόνων της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής.

Αναλυτικά, ο κ. Αυγενάκης δήλωσε: «Στα χνάρια της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής δημιουργούμε μια σύγχρονη δομή, η οποία θα αποτελέσει ένα καινοτόμο κέντρο αγροτικής καινοτομίας που θα εμβαθύνει στην έρευνα και στην εφαρμογή σύγχρονων μεθόδων παραγωγής προς όφελος των ανθρώπων του πρωτογενούς τομέα. Μέσα από τη Γεωργική Σχολή Μεσσαράς στο Ηράκλειο Κρήτης, θα θέσουμε τις βάσεις ώστε η πρωτογενής παραγωγή να περάσει στη νέα εποχή, με στόχο να λειτουργήσει ως πρότυπο και για άλλα αντίστοιχα σχολεία σε Θεσσαλία και Πελοπόννησο».

Τιμώντας την ΑΓΣ

Με κεντρικό ομιλητή τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα, George Tsunis, με εκπρόσωπο της ελληνικής κυβέρνησης τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρη Αυγενάκη, και παρουσία φίλων, αποφοίτων, δωρητών και εφόρων, η Αμερικανική Γεωργική Σχολή γιόρτασε στο Ίδρυμα Β&Μ Θεοχαράκη Αθηνών την επέτειο συμπλήρωσης 120 χρόνων από την ίδρυσή της.

«Η κληρονομιά της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής έχει γεφυρώσει ηπείρους και γενιές και συνδέει δύο διαφορετικούς αιώνες και πολιτισμούς», τόνισε ο Αμερικανός διπλωμάτης, ενθυμούμενος συχνά τη διαδρομή της οικογένειάς του από την ορεινή Ναυπακτία.

Εκπροσωπώντας τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης, εξέφρασε το θαυμασμό του για το έργο που επιτελεί επί 120 χρόνια η Αμερικανική Γεωργική Σχολή, την οποία χαρακτήρισε «πρότυπο» για την Ελλάδα.

Στο σύντομο χαιρετισμό του, ο πρόεδρος της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, Dr. Jeff Lansdale, αναφέρθηκε στην ιδιαιτερότητά της, τονίζοντας ότι η καλύτερη δασκάλα της είναι η φύση και μίλησε στους προσκεκλημένους για την αποστολή, το έργο και τις αξίες του ιδρύματος.