Υπεγράφη η σύμβαση για την παράκαμψη της Γιάλοβας

Υπεγράφη η σύμβαση για την παράκαμψη της Γιάλοβας

Υπεγράφη στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών η σύμβαση για την κατασκευή του οδικού έργου παράκαμψης της Γιάλοβας, παρουσία, μεταξύ άλλων, του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σταϊκούρα και του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού.

«Είμαι πολύ χαρούμενος, που ένα ακόμη έργο με ιδιαίτερο αναπτυξιακό χαρακτήρα για την Πελοπόννησο προστίθεται στα έργα που υλοποιούνται από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, αλλά και από όλους τους αρμόδιους φορείς.

Να σημειωθούν και έργα τα οποία δρομολογούνται και είναι επίσης πάρα πολύ σημαντικά, όπως το έργο στον κόμβο των Δερβενακίων, το οποίο πρόσφατα ανακοινώθηκε ότι προχωρά, αλλά και η πρόθεση να γίνει το Πύργος – Τσακώνα, ένας πολύ βασικός και αναπτυξιακός άξονας», δήλωσε ο περιφερειάρχης κατά τη διάρκεια των υπογραφών.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας, ανέφερε: «Η παράκαμψη αποτελεί τμήμα της 9ης Εθνικής Οδού, δηλαδή του οδικού άξονα που ξεκινά από την Πάτρα και, μέσω του Πύργου και της Κυπαρισσίας, καταλήγει στη Μεθώνη. Το έργο αφορά στη βελτίωση τμήματος, μήκους 3,5 χλμ., της υφιστάμενης οδού, και την κατασκευή νέου τμήματος, μήκους 4,2 χλμ., για την παράκαμψη του οικισμού της Γιάλοβας».

Και συνέχισε: «Μαζί με τα μεγάλα δημόσια έργα, που συνήθως απορροφούν το ευρύτερο δημόσιο ενδιαφέρον, προχωράμε στη δρομολόγηση και την υλοποίηση πιο μικρών έργων, δημιουργώντας σύγχρονες, βιώσιμες και ανθεκτικές υποδομές. Υποδομές που ενισχύουν την περιφερειακή ανάπτυξη, δημιουργούν θέσεις απασχόλησης και τονώνουν την κοινωνική συνοχή».

Επίσης, ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Υποδομές, Νίκος Ταχιάος, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Υπογράψαμε τη σύμβαση για την κατασκευή ενός ακόμη έργου, το οποίο έχει χαρακτηριστεί δικαίως εθνικού επιπέδου. Η παράκαμψη στη Γιάλοβα της Μεσσηνίας, μήκους 4,2 χιλιομέτρων, θα συμβάλει στη βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής, όπου δραστηριοποιούνται μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες και τουριστικές επιχειρήσεις. Θα διευκολύνει τη διέλευση ενός συνεχώς αυξανόμενου αριθμού τουριστών, αλλά και των κατοίκων της περιοχής, δημιουργώντας συνθήκες ασφαλούς μετακίνησης, καθώς ο υφιστάμενος οδικός άξονας διέρχεται από τον οικισμό της Γιάλοβας».

Το έργο, προϋπολογισμού 37,4 εκατ. ευρώ, χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 24 μήνες, με ανάδοχο την εταιρεία «Ιntrakat».

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σημαντικό έργο, καθώς αποσκοπεί στην αναβάθμιση του συγκεκριμένου τμήματος του οδικού άξονα «Κυπαρισσία – Φιλιατρά – Πύλος» μέσω της βελτίωσης των γεωμετρικών χαρακτηριστικών, προσφέροντας, έτσι, ασφάλεια και άνεση στους χρήστες και συνεισφέροντας στη μείωση των ατυχημάτων, αλλά και στην αποσυμφόρηση της περιοχής. Επιπλέον, η αναβάθμιση και βελτίωση του οδικού δικτύου θα βελτιώσει την προσπελασιμότητα της Μεσσηνίας και θα συμβάλει περαιτέρω στην τουριστική της ανάπτυξη.

Να σημειωθεί πως ακολούθησε συνάντηση του περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού και του βουλευτή Μεσσηνίας, Περικλή Μαντά, με τον υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Νίκο Τιαχάο στην οποία τέθηκαν προς συζήτηση έργα που αφορούν στη Μεσσηνία και την Πελοπόννησο, με στόχο τη βελτίωση των υποδομών και την αποτελεσματική χρήση των διαθέσιμων πόρων για την εξυπηρέτηση των αναγκών των πολιτών.