Α. Σαμαράς για Novartis: Ζητά να αποκαλυφθεί η ταυτότητα των προστατευόμενων μαρτύρων

Α. Σαμαράς για Novartis: Ζητά να αποκαλυφθεί η ταυτότητα των προστατευόμενων μαρτύρων

Να αποκαλυφθεί η ταυτότητα των προστατευόμενων μαρτύρων με τις κωδικές ονομασίες «Μάξιμος Σαράφης» και «Αικατερίνη Κελέση» στην υπόθεση Novartis ζητά ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από τον εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος.

Με την αίτησή του, ο κ. Σαμαράς ζήτησε τον αποχαρακτηρισμό των ανωτέρω μαρτύρων ως μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος, την αφαίρεση της προστασίας τους και την ανάσυρση της εναντίον τους εγκλήσεώς του για ψευδή κατάθεση και συκοφαντική δυσφήμηση. Η δε αίτηση εκκρεμεί στην αρμόδια εισαγγελική λειτουργό.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου

«Ο πρώην πρωθυπουργός κ. Α.Σαμαράς υπέβαλε στις 27.06.2024 ενώπιον του Εισαγγελέως Οικονομικού Εγκλήματος αίτηση σύμφωνα με το άρθρο 79 ν. 5090/2024 και το άρθρο 218 παρ. 7 ΚΠΔ για την αποκάλυψη της ταυτότητας των “προστατευόμενων” μαρτύρων με τις κωδικές ονομασίες “Μάξιμος Σαράφης” και “Αικατερίνη Κελέση” στην υπόθεση Novartis.

Με την αίτησή του ζήτησε τον αποχαρακτηρισμό των ανωτέρω μαρτύρων ως μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος, την αφαίρεση της προστασίας αυτών και την ανάσυρση τής εναντίον τους εγκλήσεώς του για ψευδή κατάθεση και συκοφαντική δυσφήμηση. Η αίτηση εκκρεμεί στην αρμόδια εισαγγελική λειτουργό.

Επιπλέον, σε συνέχεια της ανωτέρω αίτησης υποβλήθηκε συμπληρωματικό υπόμνημα, μετά τις αποκαλύψεις στη Βουλή περί είσπραξης χρηματικής αμοιβής από το δικηγόρο τους, γεγονός που ενισχύει την πεποίθηση ότι οι ανωτέρω μάρτυρες εισέπραξαν μεγάλο χρηματικό ποσό για την κατάθεσή τους. Καθίσταται έτσι προφανές ότι ο χαρακτηρισμός τους ως ”προστατευομένων” ήταν εκτός νόμου εξ υπαρχής».

Να επισημάνουμε ότι μετά τον Αντώνη Σαμαρά και ο Ανδρέας Λοβέρδος ζητά να αποκαλυφθούν τα ονόματα των προστατευόμενων μαρτύρων της υπόθεσης Novartis.