Αλ. Χαρίτσης: «Τεράστιες πλέον οι ευθύνες της κυβέρνησης από την εικόνα εγκατάλειψης του αεροδρομίου Καλαμάτας»

Αλ. Χαρίτσης: «Τεράστιες πλέον οι ευθύνες της κυβέρνησης από την εικόνα εγκατάλειψης του αεροδρομίου Καλαμάτας»

Ερώτηση στη Βουλή προς τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κατέθεσε ο πρόεδρος της Κ.Ο. «Νέα Αριστερά» και βουλευτής Μεσσηνίας, Αλέξης Χαρίτσης, για την τριτοκοσμική κατάσταση που επικρατεί στον αερολιμένα Καλαμάτας, με αφορμή το τελευταίο θλιβερό περιστατικό κατάρρευσης μέρους της οροφής στο τμήμα διαβατηριακού ελέγχου, θέτοντας σε κίνδυνο τραυματισμών εργαζομένους και επιβάτες.

Όπως αναφέρει στο κείμενο της ερώτησής του ο Αλέξης Χαρίτσης: «Επί μία πενταετία με αλλεπάλληλες ερωτήσεις μας ζητήσαμε απαντήσεις από τους αρμόδιους υπουργούς σχετικά με το χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης των απαιτούμενων εργασιών εκσυγχρονισμού και επέκτασής του. Επισημάναμε χαρακτηριστικά ότι το αεροδρόμιο δεν μπορεί να πάει στο 2030 με τις υποδομές του 1990. Φωνή βοώντος εν τη ερήμω… Όχι μόνο δεν πραγματοποιήθηκαν οι έστω βασικές εργασίες για συντήρηση των υποδομών του, αλλά αντίθετα τα προβλήματα πολλαπλασιάστηκαν καταλήγοντας στην πρόσφατη κατάρρευση μέρους της οροφής, ενώ στο αεροδρόμιο, μεσούσης της θερινής σεζόν, δε λειτουργούν ούτε τα κλιματιστικά μηχανήματα».

Ο κ. Χαρίτσης υπενθυμίζει την περσινή απάντηση της ΥΠΑ σε αντίστοιχη ερώτησή του, για την «ιλιγγιώδη» δαπάνη των 27.500 ευρώ συντήρησης των υποδομών του, τονίζοντας ότι «αυτή ήταν η συνεισφορά της κυβέρνησης για το “ταχύτερα αναπτυσσόμενο περιφερειακό αεροδρόμιο της χώρας”, όπως το χαρακτήριζε στις εξαγγελίες του το μακρινό 2019 ο κ. Μητσοτάκης, σε επίσκεψή του στην Καλαμάτα».

Τέλος, ερωτά τον υπουργό: «Δεδομένων των απαράδεκτων αλλά και επικίνδυνων συνθηκών για τη σωματική ακεραιότητα εργαζομένων και επιβατών του αεροδρομίου Καλαμάτας, σε ποιες ενέργειες θα προβείτε για την αποκατάσταση των ζημιών, αλλά και το συνολικό έλεγχο των εγκαταστάσεων των χώρων του αεροδρομίου; Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης της επέκτασης του αεροδρομίου, αλλά και των παρεμβάσεων άμεσης αποκατάστασης των υποδομών του που αφορούν στην εξυπηρέτηση επιβατών;».