Υπογράφηκε η σύμβαση για το Κέντρο Υγείας Φιλιατρών

Υπογράφηκε η σύμβαση για  το Κέντρο Υγείας Φιλιατρών

Στο υπουργείο Υγείας, παρουσία και του Περικλή Μαντά

Υπογράφηκε χθες στο υπουργείο Υγείας από το διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας η σύμβαση για την ανακαίνιση του Κέντρου Υγείας Φιλιατρών, παρουσία του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, της αναπληρώτριας υπουργού Ειρήνης Αγαπηδάκη και του βουλευτή Μεσσηνίας, Περικλή Μαντά.

«Μπαίνουν έτσι», σύμφωνα με τον κ. Μαντά, «οι οριστικές υπογραφές σε ένα σημαντικό έργο για τη Μεσσηνία, με την ανάδοχο εταιρεία να αναλαμβάνει επίσημα πλέον την ενεργειακή αναβάθμιση, τον εκσυγχρονισμό και την ανακαίνιση σημαντικών υποδομών του Κέντρου Υγείας Φιλιατρών. Ο συνολικός προϋπολογισμός της σύμβασης ανέρχεται στο ύψος των 1.755.000 ευρώ και περιλαμβάνει πολλαπλές παρεμβάσεις σε κρίσιμους τομείς των υποδομών της μονάδας, ενώ το έργο χρηματοδοτείται από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας».

Με την υπογραφή της σύμβασης γίνεται πράξη η ενημέρωση που είχε λάβει ο κ. Μαντάς από την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη, σε σχετική τους συνάντηση στο υπουργείο πριν λίγες ημέρες. Η αναβάθμιση του ΚΥ Φιλιατρών, μάλιστα, είχε κριθεί ως ιδιαίτερα κομβική και σημαντική για την περιοχή της Τριφυλίας, με αποτέλεσμα να δοθεί προτεραιότητα στη δρομολόγησή της, δεδομένου ότι η μονάδα παρέχει κρίσιμες υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας για τους μόνιμους κατοίκους, όπως και τους επισκέπτες της περιοχής, αλλά και λόγω των μεγάλων αποστάσεων που χωρίζουν τα Φιλιατρά από άλλες μονάδες του ΕΣΥ στη Μεσσηνία.