Πάμε Αριοχώρι: Γνωριμία με τον κόσμο της μπύρας

Πάμε Αριοχώρι: Γνωριμία με τον κόσμο της μπύρας

Στο πλαίσιο ανάδειξης του χωριού και των επιχειρήσεών του οι Εθελοντές Αριοχωρίου Μεσσηνίας συνδιοργανώνουν με την Kalamata’s Beer Co. γνωριμία με τον κόσμο της μπύρας το Σάββατο, 24 Μαΐου, στις 6.00 το απόγευμα, στο ζυθοποιείο Kalamata’s Beer Company που εδρεύει από το 2022 επί της Ε.Ο. Τριπόλεως-Καλαμάτας 187 (6.00 -7.00 ξενάγηση και 7.00 -10.00 μπαρ και μεζέ).

Στους παρευρισκόμενους θα δοθεί από ένα κουπόνι με το οποίο θα μπορούν να δοκιμάσουν μία μπύρα δωρεάν, ενώ όποιος θελήσει περισσότερες, θα μπορέσει να τις απολαύσει πληρώνοντας ένα μικρό αντίτιμο.

Να σημειωθεί πως οι Εθελοντές Αριοχωρίου Μεσσηνίας είναι μία ομάδα ατόμων που προσπαθεί να αναδείξει το χωριό. Δημιουργήθηκε στις 27/01/2024 , αριθμεί πάνω από 700 διαδικτυακά μέλη, δεν έχει έδρα και ταμείο, αλλά έχει πολλές και διάφορες δράσεις. Συνεργάζεται με αρκετούς συλλόγους, έχει διοργανώσει συναντήσεις στις οποίες κάτοικοι όμορων Κοινοτήτων είχαν τη δυνατότητα να συζητήσουν προβλήματα της περιοχής και να προτείνουν λύσεις, προσφέρει εθελοντικά μαθήματα ορθοφωνίας και θεατρικής έκφρασης, έχει προβεί στον καθαρισμό μέρους της Ε.Ο. Τρίπολης-Καλαμάτας, είχε συμμετοχή σε σημεία στήριξης του Μαραθωνίου Μεσσήνης, καθώς και στον τερματισμό του Αγώνα Δρόμου στα Σπανίδεια στη Μικρομάνη.

Επίσης, προσπαθεί με κάθε δυνατό τρόπο να ενώσει τους ενεργούς πολίτες και να δημιουργήσει κλίμα συνεργασίας των κοινοτήτων με σκοπό την αναβάθμιση των χωριών της περιοχής.
Τηλ. επικοινωνίας 6978144766.

Η Kalamata’s Beer Company είναι η τοπική μικροζυθοποιία της Καλαμάτας. Από τον Ιούνιο του 2022 στο Αριοχώρι του Δήμου Καλαμάτας παράγονται και εμφιαλώνονται οι φρέσκες, χειροποίητες μπύρες της πόλης. Από τη ζυθοποίηση μέχρι την εμφιάλωση, η παραγωγή λαμβάνει χώρα εξ ολοκλήρου στις εγκαταστάσεις της.. Οι πόρτες του ζυθοποιείου παραμένουν πάντα ανοιχτές, ενώ το ίδιο συμβαίνει και με το προαύλιο, όπου φιλοξενούνται συχνά εκδηλώσεις και δρώμενα, μετατρέποντάς το σε έναν χώρο συνάντησης για τους λάτρεις της μπύρας και όχι μόνο.

Σκοπός του ζυθοποιείου είναι πρωτίστως η παραγωγή χειροποίητων προϊόντων υψηλής ποιότητας και στη συνέχεια η ενεργή συμμετοχή στην τοπική οικονομία, η στήριξή της και η δημιουργία εντός αυτής.