Η γενική αναβάθμιση του Πάρκου του Λιμενικού είναι στους σχεδιασμούς του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου και για το λόγο αυτό πρόκειται να συναφθεί προγραμματική σύμβαση με τον Δήμο Καλαμάτας, ο οποίος θα αναλάβει την εκπόνηση της σχετικής μελέτης.
Αυτό δήλωσε στο “Θ” η πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, δημοτική σύμβουλος Λυδία Εξηνταβελόνη, επισημαίνοντας ότι ο λόγος που το Λιμενικό Ταμείο δεν μπορεί να ετοιμάσει τη μελέτη είναι επειδή δε διαθέτει τους απαραίτητους επιστήμονες.
Όπως σημείωσε η πρόεδρος, η μελέτη θα περιλαμβάνει παρεμβάσεις σε όλους τους τομείς, στα ηλεκτρομηχανολογικά, στο πράσινο, στη συντήρηση των δαπέδων και στην περίφραξη, ενώ υπάρχουν ιδέες και για το σημείο όπου βρίσκεται η λίμνη με το σιντριβάνι, για μια διαφορετική παρέμβαση, η οποία όμως θα συνεχίσει να έχει σχέση με το νερό.
Σε ό,τι αφορά το μεγάλο δέντρο που έχει ξεραθεί στο Πάρκο, η κα Εξηνταβελόνη ανέφερε ότι θα γίνει παρέμβαση από τον Δήμο, γιατί το Λιμενικό Ταμείο δεν έχει προσωπικό ούτε για τις εργασίες που αφορούν στην απομάκρυνση δέντρων.
Στ.Μ.











