Εγκαίνια στεφανιογράφου του Νοσοκομείου Καλαμάτας

Εγκαίνια στεφανιογράφου του Νοσοκομείου Καλαμάτας

Β. Καρέλια: «Οι δωρητές έκαναν αυτό που θεωρούσαν χρέος τους. Πλέον η Πολιτεία οφείλει να εξασφαλίσει τις αναγκαίες συνθήκες που θα επιτρέψουν στους πολίτες να επωφελούνται αδιάλειπτα από το έργο τους»
Πραγματοποιήθηκαν χθες βράδυ στο Νοσοκομείο Καλαμάτας τα εγκαίνια του νέου στεφανιογράφου, ενός μηχανήματος που αποκτήθηκε ύστερα από δωρεές των Ιδρυμάτων Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακοπούλου, Γεωργίου και Βικτωρίας Καρέλια και Σταύρου Νιάρχου.
Η εκδήλωση, που διεξήχθη παρουσία του Πρόεδρου της Δημοκρατίας, είχε ως στόχο να τιμήσει τα τρία αυτά ιδρύματα για τη δωρεά τους.

Στο βήμα ανέβηκε πρώτος ο υφυπουργός Υγείας, Γιώργος Πολάκης. Ο ίδιος ξεκίνησε ευχαριστώντας τους δωρητές, ενώ ανέφερε ότι το Νοσοκομείο Καλαμάτας είναι ένα νοσοκομείο που απογειώνεται. Επίσης, ανέφερε ότι τα δύο χρόνια που είναι στο υπουργείο έχει δοθεί αγώνας για να βελτιωθεί το σύστημα υγείας που η παρούσα κυβέρνηση παρέλαβε, ενώ δήλωσε ότι στόχος της ηγεσίας του υπουργείου είναι μέρα με τη μέρα η κατάσταση στην υγεία να βελτιώνεται, με στόχο να είναι δωρεάν και αξιόπιστη.
Κλείνοντας ο κ. Πολάκης ευχαρίστησε ξανά τους δωρητές και εξέφρασε την ελπίδα να υπάρξουν μιμητές.

Στο βήμα έπειτα ανέβηκε ο διοικητής του Ιδρύματος Γιώργος Μπέζος. Επίσης με τη σειρά του ευχαρίστησε τους δωρητές και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς αυτούς, καθώς, όπως είπε, ένωσαν τις δυνάμεις τους για να σώσουν τη ζωή των ασθενών μέσω του εν λόγω μηχανήματος.
Στη συνέχεια εξέφρασε τη σιγουριά του ότι το Νοσοκομείο Καλαμάτας θα φτάσει ψηλά και στόχος είναι αυτό να γίνει το Υγειονομικό Κέντρο της Πελοποννήσου.
Στους στόχους εντάσσεται και η προσθήκη ενός ορόφου 1.000 τετραγωνικών μέτρων, καθώς και η δημιουργία κέντρου ακτινοθεραπείας για καρκινοπαθείς.

Εκ μέρους του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος μίλησε ο κ. Ιωάννης Ζερβάκης, εκφράζοντας τη χαρά του που ο στεφανιογράφος έχει ήδη τεθεί σε λειτουργία, μια δωρεά που το ίδρυμα ενέκρινε τον Ιούνιο του 2016. Εν συνεχεία αναφέρθηκε στις κινήσεις του Ιδρύματος που στόχο έχουν τη στήριξη του χώρου της Υγείας.

Εκ μέρους του Ιδρύματος Γεωργίου και Βικτωρίας Καρέλια, η κα Βίκυ Καρέλια δήλωσε τη χαρά της που και μέσω της δικής της δωρεάς αγοράστηκε το εν λόγω ιατρικό μηχάνημα, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να βοηθήσει στην αναβάθμιση του νοσοκομείου της πόλης.
Επίσης, αναφέρθηκε στην αμεσότητα με την οποία έγινε δεκτή η δωρεά, χωρίς ιδιαίτερα γραφειοκρατικά εμπόδια, αφού, όπως είπε, πολλές φορές δεν αρκούν τα κονδύλια και οι αγαθές προθέσεις των δωρητών για να παραχθεί ένα αξιόλογο έργο. Χρειάζεται ακόμα όραμα, εργατικότητα και επαγγελματισμός.
Η κα Καρέλια εξέφρασε και τη χαρά της που βρέθηκαν και άλλοι υποστηρικτές για την αγορά του στεφανιογράφου, κάτι που, όπως είπε, φανερώνει ότι η αγάπη των Ελλήνων για την κοινωνία συνεχίζει να υπάρχει.
Κλείνοντας ανέφερε ότι οι δωρητές έκαναν αυτό που θεωρούσαν χρέος τους. Πλέον η Πολιτεία οφείλει με τη σειρά της να εξασφαλίσει τις αναγκαίες συνθήκες που θα επιτρέψουν στους πολίτες να επωφελούνται αδιάλειπτα από το έργο τους. Αυτό, όπως η κα Καρέλια σχολίασε, είναι το στοίχημα το οποίο συνήθως χάνεται στον τομέα της υγείας, αλλά δεν πρέπει να χαθεί και αυτή τη φορά.

Τελευταίος στο βήμα ανέβηκε ο κ. Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος εκ μέρους του Ιδρύματος Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακοπούλου. Όπως είπε, είναι χαρά, τιμή, αλλά και υποχρέωσή τους να βοηθούν όπου μπορούν και ειδικότερα στο χώρο της Υγείας,
Κλείνοντας ανέφερε ότι το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακοπούλου, όπου μπορεί, θα βοηθά.
Αξίζει να σημειωθεί ότι όλοι όσοι ανέβηκαν στο βήμα ευχαρίστησαν το μητροπολίτη Μεσσηνίας, αφού μέσω του Φιλόπτωχου Ταμείου της Μητρόπολης πραγματοποιήθηκε η δωρεά, προκειμένου να ξεπεραστούν γραφειοκρατικά ζητήματα.

Λίγο πριν ολοκληρωθεί η τελετή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, επέδωσε στους δωρητές τιμητικές πλακέτες, ενώ όλοι μαζί πήγαν στο χώρο όπου βρίσκεται ο στεφανιογράφος, όπου έγιναν τα εγκαίνια από το μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο.

Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση