Θέμα εβδομάδων η αμφίδρομη κίνηση στην Κάλλας

Θέμα εβδομάδων η αμφίδρομη κίνηση στην Κάλλας

Μια μονοδρόμηση που έχει προκαλέσει πολλά προβλήματα στη λειτουργία του Περιμετρικού Καλαμάτας στην ανατολική γειτονιά πρόκειται να λυθεί σε μερικές εβδομάδες, όπως ανακοινώσε ο δήμαρχος Π. Νίκας.
Ειδικότερα, στην οδό Μαρίας Κάλλας προβλεπόταν αμφίδρομη κίνηση οχημάτων, κάτι που δε συμβαίνει εξαιτίας προβλήματος με την απαλλοτρίωση οικοπέδου που υπάρχει στο σημείο. Έτσι, καθημερινά δεκάδες είναι οι οδηγοί που στρίβουν παράνομα στην οδό, ενώ δεν έχουν λείψει και οι συγκρούσεις οχημάτων.
Σχετικά με το ζήτημα ο κ. Νίκας δήλωσε ότι ο αυτοκινητόδρομος είναι υπόθεση του Μορέα και του υπουργείου Υποδομών, ενώ γίνονται μετρήσεις και θα παρθούν αποφάσεις το επόμενο διάστημα. Ο Δήμος, όπως είπε, έχει τοποθετηθεί για το συγκεκριμένο πρόβλημα και πρέπει να βρεθεί λύση για να εξυπηρετείται ο κόσμος. Το όλο ζήτημα συνδέεται με μια ιδιοκτησία που πρέπει να πληρωθεί από το υπουργείο Υποδομών, ώστε να γίνει αμφίδρομη η κυκλοφορία.
Όσο για το πότε θα γίνει αυτό, ανέφερε ότι είναι θέμα εβδομάδων «να κλείσει», όπως και άλλα σημεία του Περιμετρικού που πρέπει να τακτοποιηθούν.
Π.Μπ.