Εντείνονται οι προετοιμασίες για το Διεθνή Διαγωνισμό Φεστιβάλ Χορωδιών της Καλαμάτας

Εντείνονται οι προετοιμασίες για το  Διεθνή Διαγωνισμό Φεστιβάλ Χορωδιών της Καλαμάτας

Θα διεξαχθεί από τις 14 έως τις 17 Οκτωβρίου

Εντείνονται οι προετοιμασίες του Δήμου Καλαμάτας για την τετραήμερη γιορτή χορωδιακής μουσικής, η οποία θα διεξαχθεί στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα από τις 14 έως τις 17 Οκτωβρίου.
Στις εκδηλώσεις αυτού του Διεθνούς Διαγωνισμού και Φεστιβάλ Χορωδιών, που διοργανώνουν ο Δήμος Καλαμάτας και η Interkultur, έχουν δηλώσει συμμετοχή 39 χορωδίες από 14 χώρες, εκ των οποίων 21 ελληνικές και 18 ξένες. Μεταξύ άλλων, περιλαμβάνονται τρεις χορωδίες από την Κίνα, δύο από τη Ρωσία, δύο από το Ισραήλ, δύο από την Εσθονία, μία από τη Βραζιλία, πολλές χορωδίες από ευρωπαϊκές χώρες και, φυσικά, χορωδίες της Καλαμάτας.
Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν το απόγευμα της Τετάρτης 14 Οκτωβρίου, στις 5.00, με μεγάλη παρέλαση των χορωδιών από το Μητροπολιτικό Ιερό Ναό της Υπαπαντής μέχρι την κεντρική πλατεία (Βασιλέως Γεωργίου), συνοδεία πολλών Φιλαρμονικών. Εκεί θα διεξαχθεί εκδήλωση καλωσορίσματος με μουσικό πρόγραμμα.
Στις 9.00 η Καλαμάτα θα έχει την ευκαιρία να δείξει στους φιλοξενούμενους τον πολιτισμό της, στην Τέντα, όπου θα δοθεί η συναυλία έναρξης, στην οποία θα τραγουδήσουν και ξένες χορωδίες, ενώ προβλέπεται επισκέπτες και οικοδεσπότες να τραγουδήσουν μαζί. Θα ακολουθήσει ο διαγωνισμός, στο Μέγαρο Χορού και την Κεντρική Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Καλαμάτας, πλαισιωμένος από συναυλίες φιλίας, στις οποίες θα τραγουδούν ελληνικές και ξένες χορωδίες, καθώς και από δύο συναυλίες gala, στο Μέγαρο Χορού, την Πέμπτη 15 και Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου, στις 10.00 το βράδυ, οι οποίες θα έχουν εισιτήριο.
Το πρωί του Σαββάτου 17 Οκτωβρίου, στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών, θα διεξαχθεί το κομμάτι του διαγωνισμού που είναι αφιερωμένο στη θρησκευτική μουσική, ενώ στις 9.00, στην Τέντα, θα γίνει η τελετή λήξης και βραβεύσεων.