Λουκέτα Αγάπης κλειδωμένα σε κάγκελα στην γέφυρα του Ισθμού.
Μία παρέα από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λουτρακίου, βλέποντας μια παγκόσμια κίνηση που λαμβάνει χώρα τα τελευταία 13 χρόνια στις μεγαλύτερες πόλεις του κόσμου με την ονομασία love locks (λουκέτα αγάπης) σκέφτηκαν γιατί όχι και στην περιοχή μας.
Έτσι «κλείδωσαν» την αγάπη στη γέφυρα του Ισθμού της Κορίνθου, μια από τις πιο γνώστες και ιστορικές γέφυρες.
Τα love locks ξεκίνησαν στις αρχές του 2000 και σκοπό έχουν το συμβολικό “κλείδωμα ” της αγάπης σε όλες τις μορφές της.
Αυτό γίνεται με την τοποθέτηση ενός λουκέτου συνήθως στην γέφυρα ενός ποταμού ή λίμνης και το ρίξιμο των κλειδιών στο νερό.
Οι τολμηροί που πιστεύουν στο «για πάντα» ή το εύχονται κρεμάνε κλειδαριές με χαραγμένα τα αρχικά τους, σε σχήμα καρδιάς, με μηνύματα, ημερομηνίες, ευχές και κορδελάκια και πετάνε συμβολικά κάπου το κλειδί για να μην ξεκλειδώσει η αγάπη τους.
Ο θεσμός αυτός όπου εφαρμόστηκε εξελίχθηκε ραγδαία με αποτέλεσμα να γίνεται πόλος έλξης χιλιάδων τουριστών.
Στόχος είναι ο Ισθμός θα γίνει ένα ρομαντικό σημείο συνάντησης, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα την αύξηση της επισκεψιμότητας της γέφυρας με την προσέλκυση περισσότερων τουριστών, που συνεπάγεται φυσικά την τόνωση της τοπικής οικονομίας της περιοχής.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
“Κλείδωσαν” την αγάπη στον Ισθμό
Δείτε επίσης.
Δημοτικό Συμβούλιο: Εξελίξεις για το Παλαί Ντε Σπορ της Καλαμάτας προανήγγειλε ο δήμαρχος
Καλαμάτα ’80: Ήττα 3-1 στο πρώτο φιλικό με τον ΟΦΗ
Αστυνομικές υπηρεσίες της Μεσσηνίας επισκέφθηκε χθες κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ
1000 Μiglia Experience Greece 2026″: Ο αγώνας συνεχίζεται σήμερα στη Μεσσηνία
Penny Marathon: Στην πλατεία της Μεσσήνης την Κυριακή με μη ανταγωνιστικές διαδρομές για τρέξιμο και ποδήλατο
Τρία έργα της Μεσσηνίας περνούν σε δημοπράτηση από την Περιφέρεια Πελοποννήσου
Επιφυλακτικός τώρα ο δήμαρχος για τα έργα στο Στάδιο: Σίγουρα πριν από το τέλος του χρόνου
Έντεκα συλλήψεις για χασίς, ηρωίνη και κοκαΐνη στη Μεσσηνία σε ευρεία αστυνομική επιχείρηση
Σαν σήμερα 30.09.2026, 22:15
Πριν 94 χρόνια
Πολιτική 30.09.2026, 21:30
ΕΛ.Α.Σ.: από την αυτοοργάνωση στην απαξίωση της βάσης
Αστυνομικά 30.09.2026, 21:28
Ε.Ο. Πύργου -Κυπαρισσίας: 6 τραυματίες σε σοβαρό τροχαίο
Φόρτωση…










