Πίτα με λιβέλους από τον Μουσουρούλη «Ανθέλληνες, πυγμαίοι πολιτικοί, δειλοί και βολεμένοι…»

Πίτα με λιβέλους από τον Μουσουρούλη «Ανθέλληνες, πυγμαίοι πολιτικοί, δειλοί και βολεμένοι…»

Πόλεμος πολιτικών αφορισμών  εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ

Του Αντώνη Πετρόγιαννη

Το σχέδιο είναι απλό και συγκεκριμένο: Το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας είναι αποφασισμένο να κρατηθεί στην εξουσία ανεξαρτήτως εκλογικού αποτελέσματος τον ερχόμενο Μάιο. Ως πρόγραμμα επιτυχίας του στόχου έχει επιλέξει την πόλωση, για να φτάσει με όσο το δυνατόν μικρότερες απώλειες στο διπλό εκλογικό ραντεβού. Το στοίχημα για την κυβέρνηση δεν είναι να πετύχει ένα θετικό αποτέλεσμα, αυτό μάλλον φαίνεται αδύνατον με τη συνεχή διολίσθηση του ΠΑΣΟΚ και τη δημοσκοπική υποχώρηση της Ν.Δ., αλλά να καταφέρει να διαχειριστεί το όποιο αποτέλεσμα μέχρις ότου ανοίξουν τα χαρτιά τους οι εταίροι στην Ε.Ε. και το ΔΝΤ για την επόμενη φάση της διαχείρισης του χρέους.
Κοινός παρονομαστής της πολιτικής αυτής είναι η κλιμάκωση της πόλωσης ανάμεσα στο κόμμα της συγκυβέρνησης και τον ΣΥΡΙΖΑ.
Αυτή την τακτική ακολουθούν ως «τυφλοσούρτη» και τα στελέχη του σε διάφορες δημόσιες εμφανίσεις. Από τον κανόνα αυτό δεν ξέφυγε και ο βουλευτής Χίου και πρώην υπουργός Ναυτιλίας, Κωστής Μουσουρούλης, ο οποίος στην εκδήλωση κοπής της πίτας της Τοπικής Οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας, το περασμένο Σάββατο, υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ότι «η αξιωματική αντιπολίτευση δεν είναι απλά ακραία, αλλά ανθελληνική».
Αποκάλεσε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ «πυγμαίους που κοκορεύονται για το ύψος τους», και υποστήριξε: «Είναι δειλοί γιατί είναι βολεμένοι στο κράτος, είναι όλοι κρατικοδίαιτοι, καθηγητές, συνδικαλιστές και επενδυτές στα διεθνή funds». Μίλησε, επίσης, για «εσμό ανθρώπων που μυρίστηκαν εξουσία και ετοιμάζονται να εφορμίσουν στην κρατική μηχανή», είπε ότι «επενδύουν στο διχασμό», αλλά και ότι συμπλέουν με τη Χρυσή Αυγή και τους Ανεξάρτητους Έλληνες.
Μετά, η πίτα και το δείπνο στο Belvedere είχαν στο μενού ύμνους για τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, αλλά και σαλπίσματα κινητοποίησης των μελών εν όψει των εκλογών στην Αυτοδιοίκηση και των ευρωεκλογών.
Ο πρόεδρος της Οργάνωσης, Κώστας Παπαδάκης, είπε για τον Αντώνη Σαμαρά ότι με ήθος και ακεραιότητα προσφέρει τεράστιο έργο στην πατρίδα, ενώ ο βουλευτής Δημήτρης Σαμπαζιώτης σημείωσε ότι η χώρα βρίσκεται στην πιο κρίσιμη καμπή, έχει περάσει τα δύσκολα, χάρη στην πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση και αρχίζει πλέον να βλέπει τις θυσίες των πολιτών να πιάνουν τόπο.
Με τη σειρά του, ο πολιτευτής Μιλτιάδης Χρυσομάλλης είπε ότι χάρη στη βούληση του πρωθυπουργού έχει αλλάξει η κατάσταση στη χώρα και κάλεσε τους Νεοδημοκράτες να μη φοβούνται το λαϊκισμό.
Ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, τόνισε ότι χάρη στην κυβέρνηση γίνονται στο Δήμο έργα ύψους 220.000.000 ευρώ, ενώ κάλεσε τους παριστάμενους να δώσουν τη μάχη για την παράταξη στις εκλογές που έρχονται.
Ο Κώστας Ζωντανός, αναπληρωτής γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής, ανακοίνωσε ότι η Νέα Δημοκρατία δε θα δώσει χρίσματα στις αυτοδιοικητικές εκλογές, αλλά θα καταρτίσει μια ατζέντα θεμάτων και όσοι υποψήφιοι συμφωνούν με αυτή την ατζέντα, άφησε να εννοηθεί ότι θα υποστηριχθούν από το κόμμα.
Ο πρόεδρος της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Περικλής Μαντάς, είπε ότι το 2014 είναι χρονιά ορόσημο, γιατί η χώρα θα σταθεί ξανά στα πόδια της. Για τις εκλογές που έρχονται, είπε ότι «είναι μονόδρομος η Νέα Δημοκρατία και ο Αντώνης Σαμαράς να έχουν τα ηνία της χώρας», ενώ κάλεσε κι εκείνος τα μέλη του κόμματος να στηρίξουν την παράταξη.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο γραμματέας του ΣΔΟΕ Στέλιος Στασινόπουλος, ο διοικητής της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας Δημήτρης Κούκης και οι δήμαρχοι Πύλου-Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης και Οιχαλίας Φίλιππος Μπάμης.