Εμφιαλωμένο νερό πίνουν στην Καλλιρρόη, αφού θόλωσε το νερό μετά το σεισμό

Εμφιαλωμένο νερό πίνουν στην Καλλιρρόη,  αφού θόλωσε το νερό μετά το σεισμό

Με εμφιαλωμένο νερό καλύπτουν τις ανάγκες τους εδώ και μερικές ημέρες οι κάτοικοι της Καλλιρρόης, αφού και οι δύο γεωτρήσεις από τις οποίες υδρεύεται η Κοινότητα έβγαζαν προχθές λάσπη και χθες θολό νερό.
Το περιστατικό δεν είναι πρωτοφανές, ανέφερε στο «Θ» ο πρόεδρος της Κοινότητας Αντ. Διαγούπης, αφού συμβαίνει μετά από εκδήλωση μεγάλων σεισμών κοντά στην περιοχή. Η προηγούμενη φορά ήταν το 2011 με τους σεισμούς σε περιοχές της Δημοτικής Ενότητας Οιχαλίας και η δεύτερη αυτές τις ημέρες, μετά την εκδήλωση της σεισμικής δόνησης την Τετάρτη στην περιοχή της Κυπαρισσίας.
Ο κ. Διαγούπης ανέφερε πως η ίδια ακριβώς κατάσταση (θολά νερά) υπάρχει και στη γεώτρηση για άρδευση, που απέχει περίπου 10 μέτρα από το χώρο που έχει προταθεί για την εγκατάσταση της μονάδας επεξεργασίας των απορριμμάτων, ενώ οι άλλες δύο γεωτρήσεις ύδρευσης της Κοινότητας απέχουν περί τα 400 μέτρα από το σημείο.
Πρόσθεσε πως και οι τρεις γεωτρήσεις υπερχειλίζουν, γεγονός που, όπως σημείωσε, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις ανακρίβειες του γεωλόγου της ΤΕΡΝΑ, κατά την τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, όπου συζητήθηκε η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την Ολοκληρωμένη Διαχείριση των Απορριμμάτων με ΣΔΙΤ». Έτσι, κάλεσε όποιον αμφισβητεί τα όσα συμβαίνουν στην περιοχή, απλώς να επισκεφθεί τους χώρους των γεωτρήσεων.
Χ.Χ.