Ο «Πινόκιο» στην Καλαμάτα για 4 παραστάσεις

Ο «Πινόκιο» στην Καλαμάτα για 4 παραστάσεις

Μια διαφορετική ερμηνεία του γνωστού σε όλους παραμυθιού του «Πινόκιο» θα έχουν την ευκαιρία να απολαύουν μικροί και μεγάλοι που θα βρεθούν από σήμερα Πέμπτη έως και την Κυριακή, στις 7.00 το απόγευμα, στο αμφιθέατρο της Φιλαρμονικής.
Την παράσταση ανεβάζει ο θίασος «Οι φίλοι του θεάτρου», ένα παραμύθι που ερμηνεύουν τρεις ηθοποιοί (Νίκος Μπουρνιάς, Τάσος Πολιτόπουλος,Μαριέτα Αντιβάση) και διαφέρει από την κανονική ιστορία, αφού η παράσταση είναι διαδραστική και πρέπει το κοινό να συμμετάσχει για να υπάρξει εξέλιξη.
Πρωταρχικός στόχος του έργου είναι να προσφέρει στο παιδί ψυχαγωγία, χαρά και γέλιο. Όλα συμβαίνουν επί σκηνής. Τρεις ηθοποιοί ενσαρκώνουν όλους τους ρόλους χρησιμοποιώντας τα εκφραστικά τους μέσα σε συνδυασμό με μουσική, κουκλοθέατρο και μάσκες. Τα παιδιά σε όλη τη διάρκεια της παράστασης συμμετέχουν, παρεμβαίνουν και λαμβάνουν μέρος ενεργά, παίζοντας, χορεύοντας και τραγουδώντας.
Ο διαδραστικός ρόλος δεν επιδιώκει μόνο με οπτικά και ηχητικά ερεθίσματα να κατευθύνει το παιδί, αλλά και να το ενσωματώσει στη δράση, προκαλώντας του τη χαρά και την έκπληξη της ανακάλυψης. Ο συνδυασμός ηθοποιού – μάσκας – κούκλας δεν είναι τυχαίος. Μέσα από αυτόν δίνεται η δυνατότητα στο παιδί να εκφραστεί, να προβληματιστεί και να μάθει.
Το εισιτήριο κοστίζει 8 ευρώ.
Π.Μπ.