Η Σύρος τέθηκε εκτός διεκδίκησης της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2021, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας protevousa.gr.
Όπως αναφέρει το σχετικό ρεπορτάζ, «πολλές ελληνικές πόλεις γιορτάζουν, αφού η Σύρος πλέον και επίσημα τίθεται από μόνη της εκτός διεκδίκησης της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2021, παρ’ όλο που ήταν ένα από τα δύο φαβορί (το άλλο είναι η Καλαμάτα).
Στη συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης που έδωσε ο δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης, Μαραγκός Γεώργιος, στο Δημήτρη Ζολώτα (Cyclades24), τέθηκε και το ζήτημα της μη τελικά διεκδίκησης της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2021 από τη Σύρο.
Είναι η πρώτη φορά που επίσημα (πιο επίσημα δε γινόταν) δίνεται απάντηση στο καυτό αυτό θέμα, που για πολλούς Συριανούς (ίσως τη συντριπτική πλειοψηφία αυτών) αποτελούσε τη μέγιστη ευκαιρία ανάπτυξης. Έτσι, λοιπόν, δια χειλέων δημάρχου μάθαμε ότι η Σύρος τελικά ΔΕ θα είναι υποψήφια πόλη.
Ο κ. Μαραγκός ισχυρίστηκε ότι έβαλε κάτω τα πράγματα με το επιτελείο του και κατέληξαν στο συμπέρασμα πως δεδομένης της οικονομικής κρίσης και του γεγονότος ότι όσες πόλεις καταθέσουν φάκελο υποψηφιότητας δεσμεύονται άπαξ και πάρουν το χρίσμα να πράξουν τα υποσχόμενα στο σχέδιό τους, δεν αξίζει η Σύρος να μπει σε τέτοια διαδικασία, καθώς δέσμευση σημαίνει υποθήκη και κανείς δεν υπόσχεται πως δε θα πάθει το νησί οικονομική ζημιά».
Α.Π.
Η Σύρος αποσύρθηκε από τη διεκδίκηση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2021
Δείτε επίσης.
«Η Αγάπη είναι σαν μια κλεψύδρα, με την καρδιά να γεμίζει καθώς το μυαλό αδειάζει»
Πριν 94 χρόνια
Η κατάρα της μεταθανάτιας δικαίωσης
Αλέξης Χαρίτσης: «Άμεση καταγραφή και αποζημίωση των ζημιών στην ελαιοκαλλιέργεια της Ελαίας Τριφυλίας»
Ο καιρός αύριο Παρασκευή στην Καλαμάτα
Νέα Ογκολογική Μονάδα στην Τρίπολη με 72 κλίνες νοσηλείας και 18 ημερήσιας
Με περισσότερες εξουσίες και ρόλο… Τροχαίας η Δημοτική Αστυνομία
Παγκόσμια Ημέρα Επανεκκίνησης Καρδιάς 2026: «Δύο χέρια μπορούν να σώσουν μια ζωή»
Τοπικά 15.10.2026, 19:00
Υποθαλάσσιος κυματοθραύστης για την προστασία του Κάστρου της Μεθώνης
Τοπικά 15.10.2026, 18:30
Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος
Τοπικά 15.10.2026, 18:00
Η τιμή του λαδιού γράφει τον χειμώνα της Μεσσηνίας
Αστυνομικά 15.10.2026, 17:51
Τροχαίο με τραυματισμό στη Θεμιστοκλέους
Τοπικά 15.10.2026, 17:30
Έκθεση ζωγραφικής «Olives trees in black & white» του Zev Tabacznik
Τοπικά 15.10.2026, 16:30
Η Τριφυλία δυστυχώς φθίνει…
Τοπικά 15.10.2026, 16:00
Παρατημένα αυτοκίνητα για χρόνια
Φόρτωση…










