Νέα διαμαρτυρία, παρά τη βροχή, στην Καλλιρρόη για τα σκουπίδια

Νέα διαμαρτυρία, παρά τη βροχή,  στην Καλλιρρόη για τα σκουπίδια

Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου
 
Απτόητοι, παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, αποδείχθηκαν οι κάτοικοι της Καλλιρρόης οι οποίοι χθες το μεσημέρι πραγματοποίησαν μία ακόμη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον κόμβο του χωριού τους με την εθνική Τσακώνας – Καλού Νερού. Ο λόγος; Γνωστός. Ήθελαν να εκφράσουν την αντίδρασή τους στη δημιουργία μονάδας ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων, που προβλέπει η αντίστοιχη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) της ΤΕΡΝΑ για την Περιφέρεια Πελοποννήσου.
«Θα αντιδρούμε μέχρι να δικαιωθούμε», ανέφερε στο «Θ» ο πρόεδρος της Κοινότητας Αντ. Διαγούπης, προσθέτοντας ότι ανάλογη κινητοποίηση έχει προγραμματιστεί για σήμερα, ενώ αύριο οι κάτοικοι θα μεταβούν στην Τρίπολη, προκειμένου να παρακολουθήσουν τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, το οποίο θα γνωμοδοτήσει επί της μελέτης (ΜΠΕ).
«Θέλουμε να δείξουμε ότι δεν υπάρχει κοινωνική αποδοχή των σχεδίων που θέλουν κάποιοι να υλοποιήσουν στην περιοχή μας», σημείωσε ο κ. Διαγούπης, ο οποίος πρόσθεσε πως το κλίμα είναι ιδιαιτέρως τεταμένο, μετά και τις σχετικές ανακοινώσεις των τριών υπουργών υπέρ του έργου. «Οι κάτοικοι είναι εξαγριωμένοι και κανείς δε γνωρίζει πώς θα αντιδράσουν  στο Περιφερειακό Συμβούλιο, ανάλογα με την απόφαση που θα ληφθεί», συνέχισε και πρόσθεσε: «Αν το κράτος θέλει να είναι κράτος δικαίου, θα πρέπει να αποτρέψει την κατάσταση που πάει να δημιουργηθεί. Θα πρέπει να μην εγκριθεί η ΜΠΕ, που στερείται νομιμότητας, σύμφωνα με τις απόψεις όλων των επιστημόνων οι οποίοι μας βοηθούν. Δε δεχόμαστε αυτό το έγκλημα που πάει να γίνει».
 
Κρίσιμη η στάση Αλευρά
Υπό αυτές τις συνθήκες, ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχει η στάση που θα τηρήσει ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Π. Αλευράς, ο οποίος έχει ήδη μία «κίτρινη» κάρτα, από τη συζήτηση της ΜΠΕ για το «Παλιοροβούνι». 
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Αλευράς έχει ήδη τοποθετηθεί αρνητικά στο θέμα και εκτιμάται πως το ίδιο θα πράξει και κατά την αυριανή συνεδρίαση, κάτι που έχει προκαλέσει εκνευρισμό στον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Τατούλη.
 
Ο Δήμος Οιχαλίας 
Από την πλευρά του, ο Δήμος Οιχαλίας κατέθεσε τη Δευτέρα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου – Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού/Τμήμα Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας την αρνητική γνωμοδότηση για τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου «Ολοκληρωμένη Διαχείριση Απορριμμάτων Περιφέρειας Πελοποννήσου με ΣΔΙΤ» (σύμφωνα με την αριθ. 1/2014 Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου και το τεύχος αξιολόγησης της ΜΠΕ του δρ. Παρασκευόπουλου Αλέξιου – Πολ. Μηχ. – Μηχ. Περιβάλλοντος).