Αλέξης Χαρίτσης για τη συνάντηση Τραμπ – Μητσοτάκη: «Μήνυμα “αποθράσυνσης” προς τον Ερντογάν»


 
«Δυστυχώς ο Έλληνας πρωθυπουργός ήταν απλός θεατής στη συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο, o οποίος έδωσε μόνος του συνέντευξη Τύπου, ενώ η χώρα μας φάνηκε τελικά ως “κομπάρσος” των εξελίξεων», τόνισε ο βουλευτής Μεσσηνίας και εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Kontra Channel και το δημοσιογράφο Γιώργο Μελιγγώνη προχθές το βράδυ. 
Διευκρίνισε, δε, ότι στόχος του ΣΥΡΙΖΑ «δεν είναι μια ισοπεδωτική αντιπολίτευση προς άγραν ψήφων, ειδικά επί των θεμάτων εξωτερικής πολιτικής, αλλά μια εστιασμένη κριτική». 
«Επισημαίνουμε και επισημάναμε εξαρχής, αλλά δυστυχώς δεν εισακουστήκαμε, τους κινδύνους και τις προϋποθέσεις ώστε να είναι επιτυχημένο το ταξίδι του Κ. Μητσοτάκη στις ΗΠΑ και να μην αποβεί μέχρι και αρνητικό για τα εθνικά μας συμφέροντα», συνέχισε ο εκπρόσωπος Τύπου.
Ο Αλ. Χαρίτσης υπογράμμισε, μάλιστα, ότι «ο Αμερικανός πρόεδρος τελικά δεν είπε λέξη για να καταδικάσει την τουρκική προκλητικότητα. Ίσα ίσα είπε πως ο Ερντογάν είναι φίλος του και θα συζητήσει μαζί του». 
«Και λίγες ώρες μετά ο Τούρκος πρόεδρος, μετά τη συνάντησή του με το Ρώσο Πρόεδρο, Βλ. Πούτιν, προέβη σε ακόμη πιο προκλητικές δηλώσεις, λέγοντας ότι “κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει την Τουρκία από την Ανατολική Μεσόγειο”», προσέθεσε, και δήλωσε: «Τελικά από τη συνάντηση Μητσοτάκη-Τραμπ εστάλη μήνυμα “αποθράσυνσης” προς τον Ερντογάν».
«Όταν οι στιγμές που διανύουμε είναι τόσο κρίσιμες, είναι σημαντικό τέτοια θέματα, όπως η τουρκική προκλητικότητα, να τίθενται δημόσια. Έπρεπε να είχαμε αποσπάσει δήλωση στήριξης του Αμερικανού προέδρου για τα φλέγοντα για εμάς ζητήματα», συμπλήρωσε ο Αλ. Χαρίτσης, θυμίζοντας ότι «όταν είχε γίνει η κοινή συνέντευξη Τύπου του Αλέξη Τσίπρα με τον Τραμπ, ο Αμερικανός πρόεδρος είχε προβεί σε δηλώσεις στήριξης της ελληνικής πλευράς και στο ζήτημα του χρέους και στα ενεργειακά ζητήματα».