Έλεγχοι για παρεμπόριο και πρόστιμα χθες στην αγορά της Αγίας Τριάδας

Έλεγχοι για παρεμπόριο και πρόστιμα χθες στην αγορά της Αγίας Τριάδας

Νέα επιχείρηση αντιμετώπισης του παρεμπορίου έγινε χθες το πρωί από το αρμόδιο τμήμα του Δήμου Καλαμάτας, υπό την εποπτεία του πολιτικού προϊστάμενου Κ. Αθανασόπουλου.
Από τους ελέγχους διαπιστώθηκε ένας σοβαρός αριθμός παραβάσεων. Είναι ενδεικτικό ότι η δημοτική υπηρεσία επέβαλε πρόστιμα σε δέκα έως δώδεκα παράνομους μικροπωλητές, ύψους 1.000 ευρώ στον καθένα.
Όπως δήλωσε στο «Θάρρος» ο κ. Αθανασόπουλος, «η Δημοτική Αρχή από την πρώτη στιγμή της θητείας της έχει προχωρήσει σε μια σειρά ενεργειών πάταξης του παρεμπορίου. Σε μια περίοδο που η τοπική αγορά χειμάζεται, λόγω της οικονομικής κρίσης, δεν μπορούμε από την πλευρά μας να μένουμε απαθείς. Θα πρέπει να προχωρήσουμε σε υλοποίηση των αποφάσεων που έχουμε πάρει, αλλά και να καταλάβει ο καθένας ότι υπάρχει νόμος και εφαρμόζεται. Υπάρχουν, πλέον, κάποια πράγματα που δε γίνονται ανεκτά από την κοινωνία και πρέπει να αντιδράσουμε.
Μάλιστα, ας μη θεωρηθεί από ορισμένους ότι η σημερινή μας (σ.σ. χθεσινή) επιχείρηση ήταν… μια πιστολιά στον αέρα. Οι έλεγχοι θα γίνουν πιο συστηματικοί, έτσι ώστε η μάστιγα που πλήττει το τοπικό εμπόριο να μειωθεί στο ελάχιστο».
Α.Π.