Παράδοθηκαν σε χρήση οι χώροι του ΔΗΠΕΘΕΚ που είχαν καταστραφεί από τη φωτιά (βίντεο & φωτογραφίες)

Παράδοθηκαν  σε χρήση οι χώροι του ΔΗΠΕΘΕΚ που είχαν καταστραφεί από τη φωτιά (βίντεο & φωτογραφίες)

Σχετική απόδοση… τιμής στον επιχειρηματία Φ. Καλτσίδη
 
Αποκατεστάθησαν με άρτιο τρόπο οι ζημιές από την πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει στις 24 Φεβρουαρίου 2012 στο κτήριο της Κεντρικής Σκηνής του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Καλαμάτας.
Από την πυρκαγιά είχαν καταστραφεί τότε τμήμα της στέγης, καθώς επίσης μηχανήματα και εξοπλισμός των βοηθητικών χώρων του Θεάτρου, ενώ διεσώθησαν η κεντρική αίθουσα, η σκηνή και το βεστιάριο.

Πριν λίγο  παραδόθηκαν οι χώροι αυτοί σε χρήση σε μια σεμνή τελετή  και έγιναν αποκαλυπτήρια σχετικής πλάκας, δεδομένου ότι η αποκατάσταση του τμήματος αυτού της Κεντρικής Σκηνής έγινε με δωρεά του επιχειρηματία Φιλάρετου Καλτσίδη, ύψους 50.000 ευρώ, και με εκτέλεση των εργασιών από δικά του συνεργεία (κάτι που αυξάνει το οικονομικό μέγεθος της χορηγίας αυτής), χωρίς ο Δήμος να δαπανήσει χρήματα. 

Στην σημερινή εκδήλωση το παρών έδωσε ο αδερφός του  επιχειρηματία κ. Φώτης Καλτσίδης τον οποίο και ευχαρίστησε θερμά ο Δήμαρχος Καλαμάτας. 

Ο εν λόγω χώρος θα στεγάσει τα εργαστήρια του Θεάτρου, όπως γινόταν και στο παρελθόν, βρίσκεται δε σε άμεση επικοινωνία, αφενός, με τη σκηνή και τα παρασκήνια από τη μια πλευρά και, αφετέρου, με τη βοηθητική είσοδο του Θεάτρου επί της οδού Ξενοφώντος.

http://youtu.be/QjxIcH5vh9s

http://youtu.be/6Se-9WIVZMk