Εγκρίθηκε η επέκταση της αστικής περιοχής μέχρι το νοσοκομείο, δρομολόγια πλέον και από το Αστικό ΚΤΕΛ

Εγκρίθηκε η επέκταση της αστικής περιοχής μέχρι το νοσοκομείο, δρομολόγια πλέον και από το Αστικό ΚΤΕΛ

Εγκρίθηκε χθες το απόγευμα από το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου η επέκταση της αστικής περιοχής Καλαμάτας μέχρι το Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας (Αντικάλαμος) και η εκτέλεση δρομολογίων από το Αστικό ΚΤΕΛ Καλαμάτας.
Το θέμα εισηγήθηκε η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Ελένη Αλειφέρη, και το Συμβούλιο αποφάσισε συγκεκριμένα την επέκταση της αστικής περιοχής Καλαμάτας μέχρι το Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας (Αντικάλαμος) και το Αστικό ΚΤΕΛ Καλαμάτας, ως εκ του νόμου αρμόδιο, να διαθέσει τον αναγκαίο αριθμό λεωφορείων,  ώστε η συγκοινωνία να διεξάγεται κάθε 30΄ το βραδύτερο.
H εκτέλεση του συγκοινωνιακού έργου από το Αστικό ΚΤΕΛ Καλαμάτας θα ξεκινήσει από την υπογραφή της κατάστασης των ελάχιστων υποχρεωτικών δρομολογίων από την αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας
Υπενθυμίζεται ότι το 2008 τα όρια της αστικής περιοχής του Δήμου Καλαμάτας επεκτάθηκαν μέχρι την περιοχή του Ασπροχώματος και το ΤΕΙ με απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Μεσσηνίας και κατόπιν απόφασης-γνωμοδότησης του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας. Φέτος το Φεβρουάριο το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας γνωμοδότησε θετικά υπέρ της επέκτασης της αστικής περιοχής μέχρι το Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας.
Β.Β.