Με ανοιχτή επιστολή στον πρωθυπουργό και στη Βουλή, η Εθνική Συνομοσπονδία ΑμεΑ ζητά να μην αγνοηθούν οι ανάγκες των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους στην κρίσιμη αυτή περίοδο που διανύει η χώρα.
Όπως σημειώνει η Συνομοσπονδία, «τα άτομα με αναπηρία, με χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές τους έχουν πληγεί με τον πιο σκληρό τρόπο από την οικονομική κρίση και τις οριζόντιες μνημονιακές πολιτικές. Είναι γνωστό ότι σε περιόδους κρίσης τα άτομα με αναπηρία κινδυνεύουν σε πολλαπλάσιο βαθμό απ’ τα άτομα του γενικού πληθυσμού από την ανεργία και τον κοινωνικό αποκλεισμό.
Τα άδικα μέτρα λιτότητας που επιβλήθηκαν έχουν αυξήσει δραματικά την ανεργία και τη φτώχεια των ατόμων με αναπηρία και έχουν υπονομεύσει την πρόοδο εφαρμογής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους. Η Ε.Σ.Α.μεΑ. θεωρεί επιβεβλημένη την εφαρμογή μέτρων για τη θωράκιση των δημόσιων πολιτικών για την αναπηρία και την προώθηση της κοινωνικής ένταξης και κοινωνικής προστασίας των ατόμων με αναπηρία.
Αυτή την περίοδο, των νέων σκληρών οικονομικών μέτρων στην Ελλάδα, απαιτείται η εγγύηση από την πλευρά της Ελληνικής Κυβέρνησης ότι θα υψωθεί ένα πραγματικό δίχτυ προστασίας στα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους, οι οποίοι μέσω της ισότιμης ένταξής τους σε όλους τους τομείς της κοινωνικής ζωής μπορούν να συμβάλουν τα μέγιστα στην παραγωγική, κοινωνική και πολιτιστική ζωή της χώρας».
Να εγγυηθεί ο πρωθυπουργός για τα άτομα με αναπηρία
Δείτε επίσης.
Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: Η θητεία μου ως πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Ελλάδα ήταν η μεγαλύτερη τιμή της ζωής μου
Δέκα παραβάσεις για μη χρήση κράνους στη Μεσσηνία
Λευκός Οίκος: «Ζητήσαμε από την Κίμπερλι Γκίλφοϊλ να παραιτηθεί»
Δημήτρης Πτωχός: «Να μετράμε την πρόοδο με όσα αλλάζουν στη ζωή των ανθρώπων»
Μη γίνει ό,τι και με τα πατίνια
Ο Δήμος να πληρώσει τα δικά του και η Μητρόπολη τα δικά της ζήτησε η αντιπολίτευση
Γερμανία: Έκλεισε το αεροδρόμιο της Νυρεμβέργης – Μαχητικά συνόδευσαν αεροσκάφος από την Κέρκυρα
Δωρεά βιβλίων στον ΕΟΠΑΕ στη Θεσσαλονίκη από τους Bookmarkers και τον Γρηγόρη Δημητριάδη (video)
Τοπικά 13.10.2026, 19:00
Διεθνές ενδιαφέρον για σεισμικές έρευνες σε Δυτική και Νότια Ελλάδα
Τοπικά 13.10.2026, 18:30
Φιλιατρινό Φράγμα: Ανανέωση περιβαλλοντικών όρων μέχρι το 2030
Τοπικά 13.10.2026, 18:00
Δήμος Τριφυλίας: Αντιπλημμυρικά και αποκατάσταση ζημιών 1,2 εκατ. ευρώ
Τοπικά 13.10.2026, 17:00
Συνάντηση Γιάννη Λαμπρόπουλου με Κυριάκο Μητσοτάκη
Φόρτωση…



