«Πόλεμος» για τις παραιτήσεις των διοικητών του ΕΣΥ

«Πόλεμος» για τις παραιτήσεις των διοικητών του ΕΣΥ

Στα δικαστήρια το επόμενο επεισόδιο του σήριαλ

Στα δικαστήρια θα συνεχιστεί το επόμενο επεισόδιο του σίριαλ της απομάκρυνσης των διοικητών του ΕΣΥ, εάν ψηφιστεί η τροπολογία του υπουργείου Υγείας που θέτει εκτός των μονάδων υγείας τους επικεφαλής με συνοπτικές διαδικασίες χωρίς αξιολόγηση.
Η τροπολογία που κατατέθηκε σε νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τον Κώδικα Ιθαγένειας, και η οποία προβλέπει ότι ο υπουργός θα μπορεί να απομακρύνει αζημίως για το Δημόσιο, αλλά και αναιτιολογήτως τους διοικητές και τους αναπληρωτές καθώς και να ορίσει σε χρόνο – εξπρές νέες διοικήσεις, έχει συσπειρώσει μεγάλο αριθμό στελεχών του ΕΣΥ ενάντια στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας που ετοιμάζονται να ακολουθήσουν τη νομική οδό.
Μάλιστα, όπως διαβεβαιώνουν μεγάλα νομικά γραφεία τους διοικητές δεδομένου ότι βάσει του ισχύοντος νόμου η θητεία τους λήγει το 2016, η κίνηση του υπουργείου ισοδυναμεί με μονομερή διακοπή της σύμβασής τους και συνεπάγεται αποζημίωση από το ελληνικό Δημόσιο. Με άλλα λόγια, οι διοικητές και οι αναπληρωτές θα αξιώνουν αποζημίωση για το χρονικό διάστημα από την απομάκρυνσή τους μέχρι το Δεκέμβριο του 2016. Σημειώνεται ότι ο μηνιαίος μισθός ενός διοικητή ανέρχεται στα 2.700 ευρώ και του αναπληρωτή στα 1.800 ευρώ.
Οι βαριές εκφράσεις που εντοπίστηκαν στην αιτιολογική έκθεση, ότι δηλαδή επιβάλλεται η άμεση και μαζική απομάκρυνσή τους, λόγω της «δυσλειτουργίας των δημόσιων νοσηλευτικών ιδρυμάτων», αλλά και «λόγω της αδυναμίας άσκησης εκ μέρους των διοικητών των καθηκόντων τους», χαρακτηρίζεται από τους επικεφαλής των νοσοκομείων ως η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, έπειτα από πέντε μήνες παλινωδιών στο συγκεκριμένο ζήτημα.