Χρησιδάνειο για την παραχώρηση του κτηρίου του Νηπιαγωγείου Κορδία στο θεατρικό σχήμα «Συν Ένα – Μιχάλης Τούμπουρος», για την ανάπτυξη των πολιτιστικών του δραστηριοτήτων, υπέγραψαν χθες ο δήμαρχος Παν. Νίκας και η πρόεδρος του σχήματος, Όλγα Θεοδώρου.
Ο Δήμος παραχωρεί άνευ ανταλλάγματος τη χρήση του χώρου, εμβαδού 159,60 τετρ. μέτρων, και η διάρκεια της σύμβασης ορίζεται σε 5 έτη. Σε περίπτωση που ο χώρος του Νηπιαγωγείου Κορδία κριθεί αναγκαίος για τη λειτουργία εκπαιδευτικής μονάδας, θα παραδοθεί άμεσα στο Δήμο Καλαμάτας. Ο Δήμος θα φροντίσει για τη σύνδεση του κτηρίου με τα δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης της ΔΕΥΑΚ, καθώς και για την εγκατάσταση περίφραξης.
Ο δήμαρχος επαίνεσε την πολιτιστική προσπάθεια του «Συν – Ένα» και των λοιπών ερασιτεχνικών θεατρικών σχημάτων, τονίζοντας πως σύντομα θα είναι στη διάθεσή τους το αμφιθέατρο του κτηρίου όπου στεγάζεται το Εργατικό Κέντρο, αφού υπογραφεί η σύμβαση χρησιδανείου μεταξύ ΟΑΕΔ και Δήμου Καλαμάτας.
Για την εύρυθμη λειτουργία του αμφιθεάτρου, με μέριμνα του Δήμου θα γίνουν οι κατάλληλες συνεννοήσεις και ρυθμίσεις με τα πολιτιστικά σχήματα.
Το κτήριο του Νηπιαγωγείου Κορδία στο «Συν – Ένα»
Δείτε επίσης.
Να καθαρίζονται και οι γειτονιές
Μεγάλο το κακό που προκάλεσαν οι βάνδαλοι στα ΕΠΑΛ της Παραλίας
Πάρκο ΟΣΕ: Πήγε να δει ένα τρένο και κατέληξε με 22 ράμματα
Ρουβίκωνας Καλαμάτας: Η Φιλαρμονική δεν είναι τσιφλίκι κανενός δημάρχου
Αναγκαστική προσγείωση στη Σαουδική Αραβία μετά από καυγά μεταξύ των πιλότων
Μητσοτάκης: Αυξάνεται στα 20 λεπτά ανά λίτρο η επιδότηση στο diesel – Τα μέτρα που ανακοίνωσε
Συνελήφθησαν 4 μαθητές που έκαναν κατάληψη στο ΕΠΑΛ της Κρήτης
Ψηφιακοί νομάδες βρέθηκαν στην Καλαμάτα στο πλαίσιο του Athens Nomad Fest 2026
Ποδόσφαιρο 30.09.2026, 08:11
Αγιασμός για τους διαιτητές της Μεσσηνίας…
Σαν σήμερα 29.09.2026, 22:15
Πριν 94 χρόνια
Απόψεις 29.09.2026, 22:00
Γυναικοκτονία: Όταν το κίνητρο ορίζει το έγκλημα
Φόρτωση…











