Βασίλης Κικίλιας: «Η κόρνα της λήξης δεν έχει σφυρίξει ακόμα για τη χώρα… όσο και αν κάποιοι προσπαθούν να χάσουν το παιχνίδι»

Βασίλης Κικίλιας: «Η κόρνα της λήξης δεν έχει σφυρίξει ακόμα για τη χώρα… όσο και αν κάποιοι προσπαθούν να χάσουν το παιχνίδι»

Εξήρε τη διακυβέρνηση Σαμαρά και κάλεσε σε συσπείρωση δίπλα στον Κυριάκο Μητσοτάκη
 
 Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση κοπής της πίτας της Τοπικής Οργάνωσης και της ΟΝΝΕΔ Καλαμάτας ήταν το βράδυ του Σαββάτου ο εκπρόσωπος Τύπου και πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Βασίλης Κικίλιας. Παρουσία του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ξεκίνησε τη σύντομη ομιλία του ευχαριστώντας το Μεσσήνιο πολιτικό για την εμπιστοσύνη που του έδειξε, καθώς και για το σημαντικό κυβερνητικό πόστο που του εμπιστεύτηκε. Παράλληλα, μίλησε για το δυσανάλογο βάρος που ανέλαβε η κυβέρνησή του και την «τύχη» της χώρας, που θα ήταν διαφορετική, αν δεν είχε ανατραπεί η πορεία της, με… «πρόσχημα» την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας το 2014.

Ο κ. Κικίλιας κάλεσε όλους τους Νεοδημοκράτες σε «συστράτευση», δίπλα στον πρόεδρο του κόμματος Κυριάκο Μητσοτάκη, που βάζει το εθνικό συμφέρον πάνω από το παραταξιακό ή προσωπικό, με σκοπό η χώρα να ορθοποδήσει και να ξεπεράσει την κρίση, με βασικό στόχο οι νέες γενιές να ατενίσουν και πάλι το μέλλον με αισιοδοξία, ύστερα από δύο καταστροφικά χρόνια διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Κικίλιας τόνισε: «Η κόρνα της λήξης για τη χώρα δεν έχει σφυρίξει ακόμα… όσο και αν κάποιοι προσπαθούν. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη βοήθεια όλων μας θα ανακόψει την πορεία καταστροφής, φέρνοντας το χαμόγελο της ελπίδας ξανά στα χείλη όλων των Ελλήνων».

Την πίτα ευλόγησε ο μητροπολίτης Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσόστομος, ο οποίος στο σύντομο χαιρετισμό του έστειλε μήνυμα ενότητας στον ελληνικό λαό… τονίζοντας ότι όταν είναι ενωμένος, έχει αποδείξει ότι «μεγαλουργεί»… και αυτή η ενότητα αποτελεί και σήμερα «μονόδρομο» για να ξεπεραστεί η κρίση, όσο και αν κάποιοι στο εσωτερικό και το εξωτερικό δεν το επιθυμούν…
Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Μεσσηνίας, Παναγιώτης Στρατικόπουλος, ο οποίος εξήρε την προσφορά στη χώρα του Αντώνη Σαμαρά, σημειώνοντας παράλληλα ότι η καταστροφική διακυβέρνηση αυτών των δυο χρόνων τον δικαίωσε πλήρως…

Ακολούθησε σύντομος χαιρετισμός και της προέδρου της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας, Νατάσσας Κυριακοπούλου, η οποία «επιτέθηκε» στην κυβέρνηση, λέγοντας ότι με τα μεγάλα ψέματα και τις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις κατέστρεψε τα όνειρα και τις ελπίδες μιας γενιάς.
Από την πλευρά της, η «οικοδέσποινα» της βραδιάς, ως πρόεδρος της Τοπικής Οργάνωσης Καλαμάτας, Άντζελα Σκλήκα , αφού ευχαρίστησε όλους τους συνεργάτες της για τη διοργάνωση αλλά και τους εκατοντάδες νεοδημοκράτες απ’ όλη τη Μεσσηνία που γέμισαν την αίθουσα, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα προβλήματα της περιοχής, αναφέροντας χαρακτηριστικά τις υποσχέσεις της κυβέρνησης προς τους πλημμυροπαθείς του Σεπτέμβρη… που ακόμα περιμένουν, τις ευθύνες της για τη δακοπροβολή και την καταστροφή της ελαιοπαραγωγής, καθώς και τη φοροεπιδρομή που εξαπολύει, με το «αλαλούμ» που έχει προκαλέσει με την ανάρτηση των δασικών χαρτών.

Οι νεοδημοκράτες της Μεσσηνίας «κατέκλυσαν» την αίθουσα του «Menu & Γεύση», ξεπερνώντας και τις προσδοκίες των διοργανωτών. Με ιδιαίτερη θέρμη, για ακόμα μια φορά, έγινε δεκτός ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, που τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση, ενώ και ο Βασίλης Κικίλιας «κέρδισε» άπαντες, καθώς γύρισε όλη την αίθουσα, χαιρετώντας και συνομιλώντας με όλους τους παρευρισκόμενους …
Οι απουσίες του πρώην υπουργού Γιάννη Λαμπρόπουλου για οικογενειακούς λόγους, καθώς και του πρώην βουλευτή Δημήτρη Σαμπαζιώτη, που ήταν εκτός Μεσσηνίας, όπως ήταν φυσικό, σχολιάστηκαν…
Σε χαιρετισμό που απέστειλε στην εκδήλωση ο κ. Λαμπρόπουλος αναφέρει: «Κυρία πρόεδρε της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης Καλαμάτας και της ΟΝΝΕΔ Καλαμάτας… Φίλες και φίλοι, χαιρετίζω την αποψινή σας συγκέντρωση και εύχομαι καλή επιτυχία. Ο Λαός μας, για έβδομη συνεχή χρονιά, πλήττεται από την οικονομική κρίση και η χώρα βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο, χωρίς να υπάρχει ελπίδα με την σημερινή κυβέρνηση. Η μεγάλη μας φιλελεύθερη παράταξη, με ανοικτούς ορίζοντες, απευθύνεται σε όλους τους Έλληνες, χωρίς διαχωριστικές γραμμές και περιχαρακώσεις.
Εμείς πιστεύουμε στις μεταρρυθμίσεις και τις επενδύσεις, για την ανόρθωση της οικονομίας μας. Εύχομαι σε όλους καλή χρονιά, υγεία και τη Νέα Δημοκρατία στην εξουσία».
 
Του Κώστα Γαζούλη