Προσλήψεις χωρίς δημοσιότητα στην υπηρεσία καθαριότητας του δήμου Καλαμάτας…

Προσλήψεις χωρίς δημοσιότητα στην υπηρεσία καθαριότητας του δήμου Καλαμάτας…

Συνήθως οι Δήμοι της χώρας, αλλά και ο Δήμος Καλαμάτας ειδικότερα, όταν θέλουν να προσλάβουν προσωπικό για ενίσχυση των υπηρεσιών τους, προχωρούν σε δημόσια ανακοίνωση και ανάλογα με τα κριτήρια, αλλά και τα προσόντα των αιτούντων, προβαίνουν στις απαραίτητες προσλήψεις.

Στην τελευταία συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής Καλαμάτας η πρακτική που ακολουθήθηκε ήταν η ανάποδη. Ο Δήμος προσέλαβε προσωπικό χωρίς να το γνωρίζει κανείς. Για τη Δημοτική Αρχή αυτό το παράδοξο είχε συγκεκριμένο λόγο και αιτία. Για τα μέλη της αντιπολίτευσης τα πράγματα θα έπρεπε να γίνονται όπως είναι το σύνηθες. Έτσι, τόσο ο Βασίλης Κοσμόπουλος όσο και ο Βασίλης Τζαμουράνης εξέφρασαν την απορία και την αντίθεσή τους με την πρόσληψη διμηνιτών από το Δήμο Καλαμάτας στην Υπηρεσία Καθαριότητας, χωρίς δημοσιότητα και δίχως να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου πρόσκληση προς τους ενδιαφερόμενους για να υποβάλουν τις αιτήσεις τους.

Ειδικότερα, ο κ. Τζαμουράνης σχολίασε ότι η πλειοψηφία της Οικονομικής Επιτροπής, όταν συζητήθηκε το συγκεκριμένο θέμα, είχε συμφωνήσει με την πρότασή του, να αναρτηθεί η σχετική ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του Δήμου, κάτι που δεν έγινε.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Γιάννης Μπάκας, απάντησε ότι η διαδικασία επιλογής έγινε στη βάση τριών κατευθύνσεων που έδωσε η ίδια η Υπηρεσία Καθαριότητας, χωρίς παρέμβαση του ιδίου.

Όπως δήλωσε, η Υπηρεσία ήθελε οι συμβασιούχοι να είναι ήδη εκπαιδευμένοι, να έχουν εργαστεί και στο παρελθόν δηλαδή, για να μη χαθεί πολύτιμος χρόνος μέχρι να εκπαιδευτούν, διότι ο λόγος πρόσληψης είναι η κάλυψη επειγουσών αναγκών.

Επίσης, η Υπηρεσία ήθελε όλοι οι συμβασιούχοι να είναι άντρες και να αναλάβουν υπηρεσία στα απορριμματοφόρα, προκειμένου να απελευθερωθούν οι γυναίκες που εργάζονται σε αυτά και να απασχοληθούν σε άλλους τομείς της καθαριότητας. 

Τέλος, η Υπηρεσία ήθελε τα άτομα που προσλήφθηκαν να μην έχουν δημιουργήσει στο παρελθόν προβλήματα, αλλά να προσφέρουν αποδοτικά την εργασία τους, γιατί υπάρχουν περιπτώσεις που προσλήφθηκαν εργαζόμενοι οι οποίοι στη μισή διάρκεια της σύμβασής τους δεν εργάστηκαν παίρνοντας άδεια για διάφορους λόγους.