Στην τελική ευθεία η τροποποίηση του παραχωρητηρίου για το αεροδρόμιο της Τριόδου

Στην τελική ευθεία η τροποποίηση του παραχωρητηρίου για το αεροδρόμιο της Τριόδου

Η τροποποίηση του παραχωρητηρίου του αεροδρομίου της Τριόδου, ήταν το θέμα που συζήτησε με αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας Ευάγ. Τουρνά ο δήμαρχος Μεσσήνης Στάθης Αναστασόπουλος, κατά τη διάρκεια της πρόσφατης συνάντησής τους.
Όπως ανακοινώθηκε από το Δήμο Μεσσήνης, ο αρχηγός ΓΕΑ αποδέχθηκε τις θέσεις του Δήμου Μεσσήνης και έδωσε εντολή στις υπηρεσίες του για την επεξεργασία του κειμένου άμεσα και την προώθηση των σχετικών εγγράφων αρμοδίως για την τελική έγκριση.
Διαβεβαίωσε το Δήμαρχο ότι η διαδικασία για την υπογραφή του τροποποιημένου παραχωρητηρίου με όρους που να επιτρέπουν την κατασκευή έργων και την αξιοποίηση του χώρου από το Δήμο μέσω ΕΣΠΑ αλλά και από ιδιώτη, μέσω ΣΔΙΤ, βρίσκεται στην τελική ευθεία.
Στόχος του Δήμου παραμένει η δημιουργία εντός του αεροδρομίου Τριόδου Κέντρου Μηχανοκίνητου Αθλητισμού και προώθησης αγροτικών προϊόντων, που μπορεί να επιτευχθεί με τη δημιουργία κυκλικής πίστας και υποδομών υποστηρικτικών, όπως κτίρια, κερκίδες, πάρκινγκ, καταστήματα κλπ.
Ο Δήμος επίσης δεσμεύεται ότι θα διατηρήσει τη χρηστικότητα του αεροδρομίου σε περίπτωση που απαιτηθεί, λόγω εκτάκτου εθνικής ανάγκης, να χρησιμοποιηθεί από το ΓΕΑ.